Menu

agenda & nieuws

Emma Posman in finale Honda Competition for Classical Music (22.01.18)

Emma Posman, masterstudente klassieke muziek - zang, heeft een finaleplaats behaald in de Honda Competition for Classical Music. De muziekwedstrijd wordt uitgeschreven voor studenten van acht Belgische conservatoria. Tijdens de finale op 7 februari in de grote concertzaal van het Brusselse Conservatorium, spelen en zingen drie finalisten een zelfgekozen programma van 45 minuten. Mecenas Honda Benelux rijkt opnieuw 16.000 euro uit aan de drie laureaten.

De wedstrijd wordt gezamenlijk georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, en door het Conservatoire royal de Bruxelles. Het initiatief komt van het bekende Japanse automerk en van dochteronderneming Honda Benelux. De wedstrijd is voorbehouden aan afstuderende of net gediplomeerde studenten van de acht deelnemende muziekhogescholen: Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Gent, Lemmens Instituut Leuven, het Conservatoire royal de Liège, de École Supérieure des Arts van Mons Arts2, het Institut supérieur de musique (IMEP) te Namen, het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, en het Conservatoire royal de Bruxelles.

De eerste editie van de wedstrijd werd gewonnen door de bariton Kamil Ben Hsaïn (IMEP Namur), de tweede prijs ging naar de soprane Kelly Poukens (Lemmens-LUCA) en als derde eindigde vorig jaar de gitarist Maarten Vandenbemben (Koninklijk Conservatorium Brussel). Door het grote succes van dit gemeenschappelijke initiatief, de eerste in zijn soort, besloten de conservatoria en de mecenas het initiatief voor een tweede maal te organiseren.
De halve finale van deze tweede editie vond plaats op 24 november 2017 in de grote concertzaal van de Koninklijke conservatoria van Brussel. Tijdens maximaal 30 minuten vertolkten de 16 geselecteerde kandidaten (2 per deelnemende school) een of meer zelfgekozen werk(en). Drie finalisten werden weerhouden: Emma Posman (Koninklijk Conservatorium Gent (zang)), Balder Dendievel (Koninklijk Conservatorium Antwerpen (hobo)) en Virginie Leonard (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie (zang)).

De winnaar van de Honda Competition for Classical Music ontvangt 8.000 euro, de tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en de derde laureaat krijgt 3.000 euro. Honda Benelux heeft zich ertoe verbonden de wedstrijd voor drie jaar financieel te ondersteunen.

Conform de bedrijfswaarden, staat Dhr. Paul Tomanek, voorzitter van Honda Benelux, erop dat de activiteiten van de onderneming de samenleving weerspiegelen waarin ze werkzaam is: ‘Met dit mecenaat ondersteunt Honda een initiatief dat bijdraagt aan het algemeen welzijn, een uitstraling over heel België geniet en het belang onderstreept van nog twee bedrijfswaarden: educatie en uitmuntendheid.’

Emma Posman, foto: Eric Beaucourt

Emma Posman, foto: Eric Beaucourt

nieuws

archief