Menu

agenda & nieuws

KASK & Conservatorium op Wereldlichtjesdag Gent (30.11.17)

Tijdens de tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag. Er worden wereldwijd lichtjes aangestoken ter nagedachtenis van overleden kinderen. Stad Gent neemt deel met een herdenkingsmoment op de Westerbegraafplaats en nodigde de studenten Interieurvormgeving van KASK uit om de lichtjes te ontwerpen het parcours uit te stippelen. Docent Paul Demets schreef speciaal voor deze gelegenheid een gedicht en docent en onderzoeker Daan Janssens voorziet de muziek.

Familie en vrienden van overleden kindjes zijn welkom om een lichtje aan te steken. Op het centrale plein aan de hoofdingang van de Westerbegraafplaats is er plaats om te verpozen, even te babbelen met lotgenoten of een boodschap achter te laten. Van aan het centrale plein loopt een verlicht pad naar het kinderperk. Daar krijgen de speciaal ontworpen lichtjes een plaatsje. Stad Gent zorgt er voor dat op alle plekjes waar een minderjarig kind begraven is, een lichtje wordt gezet.

De lichtjes zijn ontworpen en geproduceerd door studenten Arno Sileghem, Hannelore Demey, Karen Wyseur, Diandra Dumolyn en Sarah Maes oftewel LETT.

Het herdenkingsmoment begint om 19 uur en eindigt om 20 uur.
Vooraf inschrijven is niet nodig.

Westerbegraafplaats
Palinghuizen 143
9000 Gent

nieuws

archief