agenda & nieuws

Nieuwe docenten contrabas: David Desimpelaere en Tom Devaere (05.05.19)

Prettig nieuws!  Vanaf september 2019 zullen David Desimpelaere en Tom Devaere contrabas doceren in de afstudeerrichting uitvoerende muziek - klassieke muziek aan KASK & Conservatorium.

Tom Devaere (°1970) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij Frank Coppieters. Tom is zeer goed thuis in het oudere repertoire, was vast lid van La Petite Bande en Anima Eterna, en speelde bij het Freiburger Barockorchester, het Bach Collegium Japan, Il Gardellino enz. Tom Devaere is momenteel aanvoerder contrabas bij het toonaangevende ensemble B’Rock, waarvan hij medeoprichter is.

David Desimpelaere (°1991) studeerde bij Frank Coppieters aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, aan Guildhall School of Music and Drama en de Musikhochschule Freiburg. David is aanvoerder contrabas bij het Luzerner sinfonieorchester en het Orchestra della Svizzera italiana. Naast zijn werk als orkestmuzikant treedt hij regelmatig op als solist en in kamermuziek.

Aanmeldingen voor studie in bachelor of master bij David Desimpelaere of Tom Devaere en kunnen via mail naar Caroline Duprez (caroline.duprez@hogent.be). Info over de artistieke toegangsproeven contrabas en andere instrumenten: https://schoolofartsgent.be/nl/onderwijs/toelatingsproeven/