Kunstenbibliotheek
Muziekbibliotheek

Bibliotheken

Kunstenbibliotheek

Kunstenbibliotheek brengt de collecties van KASK, S.M.A.K., Design museum Gent, STAM, HISK en de Gentse Gidsen samen onder één dak. Het is een gespecialiseerde bibliotheek in beeldende kunsten met een focus op hedendaagse kunst, design, Gent en stedelijkheid.

De collectie bevat meer dan 100 000 tentoonstellingscatalogi, monografieën en referentiewerken over kunstgeschiedenis, kunsttheorie, filosofie, drama, performance, film, fotografie, architectuur, landschapsarchitectuur en design. Eveneens is er een uitzonderlijke kunstenaarsboekencollectie die op afspraak kan worden geconsulteerd.

Kunstenbibliotheek biedt meerdere aangename studie- en leesplaatsen. De relevante vaktijdschriften en uitgebreide databanken kunnen ter plaatse worden geraadpleegd.

Contact

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2A
9000 Gent
09 243 36 89
kunstenbibliotheek@hogent.be

Openingsuren en collectie:
kunstenbibliotheek.be

Muziekbibliotheek

De bibliotheek van het Conservatorium omvat voornamelijk partituren maar ook methodes, studies en oefeningen voor instrument en stem, notenleer en muziek-pedagogische werken.

De bibliotheek werd opgericht in 1835 en herbergt bijna 200.000 titels, goed voor ongeveer twee lopende kilometer. De collectie omvat een rijke waaier aan vakliteratuur, van monografieën tot encyclopedieën, en meer dan 400 tijdschriften. Het zwaartepunt bestaat evenwel uit partituren. Tot de preciosa behoren naast talloze oude drukken ongetwijfeld de autografen van Gentse componisten als Mengal en Miry. Ook het hedendaagse repertoire is rijkelijk vertegenwoordigd. De collecties worden niet langer alleen in papieren, maar ook in digitale vorm verworven. De laatste jaren werd het elektronische informatie- en kennisaanbod dan ook gevoelig uitgebreid. De bibliotheek bevindt zich in De Wijnaert. Wil je graag een suggestie doen om de bibliotheekcollectie aan te vullen of een idee voor een bibliotheekactiviteit ? Stuur een mailtje naar bibcons@hogent.be.

Contact

Geraard de Duivelstraat 5, 9000 Gent
T 09 243 36 70
muziekbibliotheek@hogent.be
facebookinstagram

Openingsuren

ma-do: 10:00 – 17:00
vr: op afspraak via mail

Gesloten

weekend en feestdagen
Zomervakanties 10/7 t.e.m. 15/8