KIOSK
BOEKS
Masterprojecten (MAP)
Zwarte Zaal 

Tentoonstellingen

KIOSK

Ruimte voor actuele beeldende kunst. Er vinden drie tentoonstellingen per jaar plaats die worden aangevuld met kleinere presentaties, performances en een digitaal aanbod. KIOSK bevraagt de positie van de hedendaagse kunsteninstelling door middel van een kritische en transparante werking.

Sinds 2010 ontwikkelt KIOSK op Campus Bijloke een eigenzinnig programma waarin de kunstenaar centraal staat. Binnen het bijzondere architecturale kader van de expositieruimte, het voormalig anatomisch theater van het Klinisch en Poliklinisch Instituut, toont KIOSK het werk van zowel opkomende als gevestigde namen. De projecten ontstaan in dialoog met de kunstenaars en zijn steeds het resultaat van een langer ontwikkelingstraject. De focus ligt op nieuwe producties, al dan niet aangevuld met bestaande werken. KIOSK vervult een signaalfunctie door oog te hebben voor experiment, voor culturele en artistieke diversiteit. Het houdt de vinger aan de pols van de evoluties binnen kunst en samenleving. Vanaf januari 2021 breidt KIOSK haar activiteiten uit online en zal de website ook een platform voor online kunstprojecten vormen.

Contact

kiosk.art
KIOSK op facebook

BOEKS

Een toonplatform voor boeken. Boek, maker en uitgever staan één avond lang centraal en blijven achteraf plakken aan muren, plafond en vloer. Bij elke editie mag een ander boek het podium op. BOEKS brengt tekst, beeldende kunst en vormgeving in beeld.

Contact

boeks.gent

Masterprojecten (MAP)

MAP is de projectruimte in de Glazen Gang waar masterstudenten beeldende kunsten hun werk presenteren aan het publiek. MAP startte in 2012 en kende intussen al meer dan 100 edities.

Zwarte Zaal 

Jaarlijks vinden tientallen artistieke producties van studenten en onderzoekers van KASK & Conservatorium onderdak in deze polyvalente ruimte. Naast try-outs, tentoonstellingen, dramaprojecten en concerten worden hier ook conferenties en colloquia gepresenteerd, zowel intern als extern.