Menu

Opties

Studie

In het buitenland studeren betekent dat je gedurende minimum 3 maanden en maximum 12 maanden studeert in een partnerinstelling van KASK & Conservatorium. Je blijft ingeschreven in onze school en betaalt geen extra inschrijvingsgeld in de partnerinstelling. Eens je terug bent, integreert de studentenadministratie de studiepunten en de resultaten die je behaald hebt in het buitenland.

Partnerinstituten binnen Europa (Erasmus+ programma)

Als je naar een partnerinstelling binnen Europa gaat, dan moet je uitwisseling voldoen aan de Erasmus+ voorwaarden. De belangrijkste zijn:

  • Er bestaat een bilateraal akkoord of een Erasmus stage-contract tussen KASK & Conservatorium en de school waar je naartoe wil.
  • De partnerinstelling ligt in één van de 27 EU-staten of in Ijsland, Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen, Turkije of Kroatië.
  • Je bent als regulier student ingeschreven in KASK & Conservatorium.
  • Je bent geslaagd in je eerste jaar.
  • Je buitenlandse studie duurt minimum 3 maanden en max 12 maanden.
  • Je zorgt er voor dat alle nodige papieren, handtekeningen en stempels op tijd in orde zijn.

Partnerinstituten buiten Europa

KASK & Conservatorium werkt ook samen met partners buiten Europa. Zo gaan er jaarlijks studenten naar Kanazawa College in Japan.

Stage

Elke student uit de professionele bacheloropleidingen zal op stage gaan. Binnen de academische opleidingen doe je als masterstudent ervaring op binnen het opleidingsonderdeel ‘kunst in het werkveld’. Uiteraard kan je zo’n ervaring over de grenzen gaan zoeken. Je stagecoördinator zal je in dat geval op weg helpen om een keuze te maken die past binnen je persoonlijk parcours.

Naar het buitenland tijdens je studies

Het kunstenveld strekt zich vanzelfsprekend over stads-, land- en zelfs continentale grenzen uit. Internationale ervaring opdoen binnen je studieprogramma is dan ook een belangrijk aspect van je opleiding. KASK & Conservatorium heeft doorheen de tijd een uitgelezen internationaal netwerk ontwikkeld met partnerinstellingen en organisaties die je helpen je te oriënteren in je artistieke parcours.

Gedurende je opleiding kan je gedurende een semester of een volledig academiejaar in het buitenland gaan studeren. De eenvoudigste en meest toegankelijke manier om dit te doen is binnen het kader van het Erasmus+ studieprogramma. Als student kan je kiezen uit een lijst van partnerinstellingen waarmee de school een overeenkomst heeft. Daarnaast hebben we een aantal bilaterale akkoorden met instituten buiten Europa. Behalve om te studeren, kan je ook naar het buitenland trekken voor je stage of je Bachelor- of Masterproef.