Menu
Heleen Van Valckenborgh

Heleen Van Valckenborgh

Nikita Verhelst

Nikita Verhelst

KASK Label

KASK Label is een kwaliteitsmerk dat twee keer per jaar wordt toegekend aan uitzonderlijk artistieke designprojecten van studenten van de School of Arts. Studenten die een idee, een ontwerp of een object hebben dat mogelijkheden biedt voor ontwikkeling op de markt, kunnen hun werk voorleggen aan een jury. Een panel van docenten en externe experts selecteert de meest beloftevolle werken. De laureaten – maximaal drie per selectieronde – krijgen het officiële KASK Label toegekend. De winnende ontwerpen worden getoond tijdens een tentoonstelling in de Zwarte Zaal. KASK Label is een initiatief van de vakgroep Design en Vormgeving i.s.m. het Centrum voor Ondernemen van de HoGent.

 • Blossom
  auteur(s): Hermine Van Dijck

  ‘Blossom’ is een kleine collectie plaids waarin elk stuk uniek is. Alle dekens werden al spelend op een industriële machine gemaakt. Op een gevoelsmatige manier maakten de ontwerpers veranderingen in kleur en motief. Doordat elke plaid 50% met een machine, en 50% met de hand gemaakt werd, is uniciteit verzekerd. De ontwerpers maakten gebruik van hoogwaardige materialen, wol, katoen en zijde waardoor de plaids best met de hand- of een zacht wolprogramma gewassen worden.

  Zeer beperkte oplage!

  • vakgroep(en): design en vormgeving
  • Publicatiedatum: 2013
  • Verkoopprijs: 250 euro
 • Rectangle Cuff
  auteur(s): Michael von der Crone

  'Rectangle Cuff' is een minimalistisch geïnspireerde armband die de rechthoekige vorm accentueert. Door het ontwerp te herleiden tot een abstracte vorm, wordt een loopje genomen met conventies en geplogenheden. Het gevolg is een subtiel spel tussen drager, vorm en ruimte. Je kan de 'Rectangle Cuff' vanaf september 2013 vinden bij Eva Bos in de Vlaanderenstraat.

  • vakgroep(en):
  • Verkoopprijs: 60 euro
 • The Milan Bench
  auteur(s): Milan Verstraete

  De oorsprong van het concept ligt in de guerrilla meubel-serie gemaakt door student Milan Verstraete. Deze jonge interdisciplinaire ontwerper met een achtergrond in houtbewerking en meubeldesign maakt gebruik van design als instrument om de complexe relatie tussen mens en omgeving te onderzoeken. Zijn ontwerpen zijn de brug tussen traditioneel vakmanschap en hedendaagse praktijken zoals Street Art.
  The Milan Bench - die voor het eerst werd getoond op Ventura Lambrate in Milaan - bestaat uit eenvoudige, veelzijdige structuren die gemakkelijk geplaatst kunnen worden, overal in de stad.
  Deze goedkope zitelementen verschijnen in het stedelijk landschap als een soort tastbaar graffiti en leiden spontaan een eigen leven. Stevig vastgezet aan de ene kant en vrij zwevend aan de andere kant zijn de zitelementen eenvoudige maar intrigerende objecten die vermoeide bezoekers uitnodigen om te gaan zitten en te genieten van het levendige landschap.

  • vakgroep(en):
  • Verkoopprijs: op aanvraag
 • Tjirp
  auteur(s): Cas Moor

  Tsjirp is een houten deurstop, gemaakt van massief eikenhout, ontworpen en handgemaakt door Cas Moor. De eenvoudige en toch speelse vorm maakt van Tsjirp ook een puur en esthetisch object. De eerste collectie is beperkt en bestaat uit 60 handgemaakte vogels. Vanaf september 2013 zijn ze te koop in de winkel van Eva Bos (Vlaanderenstraat, Gent).

  • vakgroep(en):
  • Verkoopprijs: 29 euro