Menu

Onrust °8 - januari - februari 2019

auteur(s): Régis Dragonetti, Liene Aerts, Bert Lesaffer

Inhoud

WAT DENKEN ZE WEL - Wie zal het ontkennen? De westerse canon is een witte mannenbastion. Enkele studenten gingen daarover in discussie met de vakgroep theo­ retische omkadering. Een handvol docenten stelde alvast een boeket vrouwelijke denkers samen.

IT IS NOT THE PORNOGRAPHER THAT IS PERVERSE: AFWEZIG - Januari staat in KASKcinema in het teken van het lichaam. Programmator Bert Lesaffer vertelt ons een sappig verhaaltje dat
hem recentelijk overkwam in de cinema. De afwezigen hadden blijkbaar ongelijk.

REPLIEK OP LIGETI - Eind januari concerteert creatie­ensemble Blattwerk met een programma rond de befaamde Tien stukken voor blaaskwintet van György Ligeti. Een mijlpaal in het genre, die repliek krijgt vanuit de compositieklas.

GENT-CARRARA-GENT - Al meer dan tien jaar reist de beeldhouwklas naar Carrara af, het Mekka van het marmer. In de Zwarte Zaal vindt binnenkort een tentoonstelling plaats die een licht werpt op deze traditie.

BOEKS - BOEKS is een nieuw toonplatform voor boeken in de 15de-­eeuwse kloostergaanderij die de Kunsten­ bibliotheek met het STAM verbindt. Iedere maand stuurt BOEKS een boek het podium op. Onderweg ontstaat een BOEKScollectie.

IN PASSING: MASTERPROJECTS - The Glass Corridor (ie Glazen Gang) at the Bijloke Campus is our master’s playground. Projects come and go. People come and go. In passing something happens.

(DIS)PLACED INTERVENTIONS - Onderzoekster Elly Van Eeghem rondt haar doctoraat af. Gewapend met documentaires over zonderlinge stukjes grootstadsweefsel kwam ze driemaal terug naar haar eigen Gent om er aan te knopen met een buurtproject.

AGENDA