Menu

Academiejaar 2020 - 2021: hoe start het academiejaar?

In september ga jij in KASK & Conservatorium aan de slag, na een goede toelatingsproef uiteraard. Wellicht vraag jij je na dit heel ongewone corona-voorjaar af hoe dat nieuwe academiejaar er uit zal zien.

Onderwijs op de campus

Wij willen in het nieuwe academiejaar zoveel mogelijk fysiek onderwijs aanbieden. Maximaal fysiek binnen de grenzen van wat veilig is. De afspraken zullen pas definitief worden in augustus of september, maar enkele principes kunnen je wel al een idee geven.

Contactrijk

In kunstonderwijs staat de praktijk centraal. Daarom willen we vanaf september 2020 contactrijke campussen, waar onze studenten fysiek welkom zijn om les te volgen, te werken en elkaar te ontmoeten, formeel en informeel. Heel waarschijnlijk zullen social distancing, het dragen van mondmaskers en het regelmatig wassen van de handen nog tot de dagelijkse realiteit behoren. Zo dragen we zorg voor elkaar en maken we contactrijk onderwijs mogelijk.

Onthaalweek

We breiden het aantal fysieke onthaaldagen voor nieuwe studenten uit: de traditionele onthaalweek zal twee weken duren, nl. van 14 tot en met 25 september. Door de spreiding over een langere periode, kunnen jullie allemaal op een veilige manier de campussen en opleidingen komen ontdekken.

Start van de lessen

De lessen starten op 28 september.

Combinatie met digitale lessen

Als de huidige corona-maatregelen niet versoepeld worden, zal de capaciteit van sommige lokalen nog beperkt zijn tijdens het eerste semester. In dat geval zullen sommige docenten een combinatie van fysieke en digitale lessen aanbieden en zullen er voor bepaalde praktijklokalen of ateliers afspraken gemaakt worden over wie wanneer aanwezig kan zijn. Dit neemt niet weg dat je heel regelmatig op de campus verwacht zal worden.

Artistieke activiteiten

Studeren aan KASK & Conservatorium is kiezen voor meer dan je studies alleen. Onze campussen zijn bruisende plekken die bol staan van de artistieke activiteiten. Ook komend academiejaar zal je daarin kunnen onderdompelen. KASKcinema heropent op 1 juli al met zomervertoningen in de tuinen van de Bijloke Campus en MIRY Concertzaal heeft haar nieuwe concertseizoen in de steigers staan. Ook de rest van onze artistieke werking zal uit de startblokken schieten zodra ze jou op een veilige manier kunnen ontvangen. Het KASKcafé, de Kunstenbibliotheek en de andere ondersteunende faciliteiten voor studenten verwelkomen je al opnieuw. Via onze website en onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het programma!

Vragen?

Zit je nog met vragen of zorgen over komend academiejaar of heb je graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren: schoolofarts@hogent.be.