Menu

Bezoek ons

Infonamiddagen

Op de infonamiddag stellen we je onze opleidingen en afstudeerrichtingen voor. Ontdek wat studeren aan onze School of Arts inhoudt tijdens één van de infosessies. Onze docenten beantwoorden graag al jouw vragen en leiden je rond op de campus en in de ateliers. Daarnaast kan je ook de cursussen inkijken. Studie- en trajectbegeleiders zijn doorlopend aanwezig om je te informeren of verder te helpen.

 • Woensdag 28 juni 2017 van 15 tot 19 uur
  Campus Bijloke - Pauli ingang, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent
  Algemene infosessie om 17:00
  Bekijk het programma
 • Zaterdag 2 september 2017 van 14 tot 17 uur

Opendeurdag

Overweeg je een studie in kunst of vormgeving? Op zondag 23.04.2017 van 10:00 tot 17:00 ben je van harte welkom op de opendeurdag van de School of Arts. Je verneemt er alles over onze opleidingen tijdens informatiesessies en kan de leslokalen, ateliers en infrastructuur bezoeken. Studenten brengen eigen werk en er zijn diverse speciale activiteiten. Kandidaten muziek kunnen die dag ook deelnemen aan CONSLive!

Waar start je op de opendeurdag?

De opendeurdag vindt plaats op alle locaties van de School of Arts. We raden je wel aan het bezoek te starten aan een van onze meeting points die zich bevinden op de campus Bijloke  en op de campus Hoogpoort. Daar ontvang je de allerlaatste versie van het dagprogramma en zijn er wegbeschrijvingen te verkrijgen die je moeiteloos naar de andere locaties zullen brengen. Ook plattegronden van de verschillende campussen en gebouwen alsook de wandelroutes tussen de locaties zijn er beschikbaar. Afhankelijk van de afstudeerrichting(en) waarin jij geïnteresseerd bent, start je op een van de onderstaande plekken:

 • Meeting Point Bijlokecampus Cloquet-gebouw: Pasteurlaan 2
  Grafische Vormgeving / Grafiek / Illustratie / Nieuwe Media / Schilderkunst / Mediakunst / Installatie / Tekenkunst/ Autonome Vormgeving / Beeldhouwkunst / Animatiefilm / Film / Fotografie / Mode / Interieurvormgeving / Landschaps-en Tuinarchitectuur / Landschapsontwikkeling / Digital Storytelling / European Postgraduate in Arts in Sound.
 • Meeting Point Bijlokecampus Pauli-gebouw: Kluyskensstraat 2-6
  Jazz / Pop / Muziekproductie / Drama / Specifieke Lerarenopleiding in de kunsten / Textielontwerp / Curatorial Studies
 • Meeting Point Grote Sikkel: Hoogpoort 64
  Klassieke Muziek / Compositie / Muziektheorie / Instrumentenbouw / master na master Hedendaagse Muziek / Musical Performance Practice / Soloist Classical Music / Specifieke Lerarenopleiding in de kunsten

CONS Live!

CONSLive!, de jaarlijkse voorbereidingsdag op de toelatingsproeven voor muziekstudenten. Je ontvangt er alle info over wat je kan verwachten van de opleiding en we gaan er na of je het vereiste niveau haalt. De instrumentdocenten begeleiden je doorheen de dag. Een aanrader voor wie nog vragen of twijfels heeft en voor wie zich nog wil vervolmaken voor de toelatingsproeven. CONSLive! vindt plaats op 23.04.2017. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht en kan via conslive@hogent.be tot 14 april.

KASK Live!

Kandidaten voor de opleidingen interieurvormgeving en landschaps-en tuinarchitectuur kunnen doorheen het jaar deelnemen aan de LIVE-momenten. Op die dagen kan je een volledige namiddag les volgen en zelf live ondervinden hoe het er écht aan toegaat als je bij ons studeert.. Een aanrader voor iedereen die overweegt om voor een professioneel gerichte ontwerpopleiding te kiezen.
KASK LIVE vindt plaats op 08.3.2017 en op 02.09.2017. Op beide data zijn er ook infonamiddagen. Je kan de twee combineren indien je dat wenst.
Deelname aan KASK Live is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via kasklive@hogent.be.

SID-in

De HoGent is elk jaar vertegenwoordigd op de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor schoolbezoeken. Op zaterdag staan de SID-in’s open voor alle bezoekers. Meer informatie vind je op www.ond.vlaanderen.be/sidin.

 • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  12-14 januari 2017 | Brabanthal | Brabantlaan 1, 3001 Leuven
 • SID-in Oost-Vlaanderen
  19-21 januari 2017 | Flanders Expo | Maaltekouter 1, 9051 Gent
 • SID-in West-Vlaanderen
  26-28 januari 2017 | Kortrijk Xpo | Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
 • SID-in Antwerpen
  16-18 februari 2017 | Antwerp Expo | Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • SID-in Limburg
  23-25 februari 2017 | Limburghal | Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk

Graduation

Afstuderen in de kunsten is een feest. Tijdens het afstudeerfestival Graduation in juni presenteren laatstejaarsstudenten op diverse locaties in Gent hun werk. graduation2017.be.

Studieadvies

Vragen omtrent je studiekeuze? Contacteer je studietrajectbegeleider. Bij hem kan je terecht met vragen over aangepaste studieprogramma's, de keuzes in afstudeertrajecten, keuzevakken enz. Meer informatie vind je hier.