Musical Performance Practice

Met succes een masteropleiding muziek afgerond maar nog niet voldaan? In ons postgraduaat musical performance practice dragen we deze drang naar excellentie alvast hoog in het vaandel.

Je verdiept je één jaar lang als uitvoerend musicus in individueel of ensembleverband in een afgebakend artistiek onderzoeksproject. Je doet dit onder leiding van één of meerdere conservatoriumdocenten gespecialiseerd op het vlak van uitvoeringspraktijk, musicologie en/of onderzoek in de kunsten.

Aan de hand van een concreet onderzoeksproject focus je tijdens de opleiding op de interpretatie en uitvoeringspraktijk van oude of nieuwe muziek. Je specialiseert je in het ontwikkelen en uittesten van nieuwe uitvoeringsmethodieken gebaseerd op up-to-date wetenschappelijk en artistiek onderzoek. Daarnaast doe je actieve ervaring op in het artistieke werkveld. De School of Arts brengt je hiervoor in contact met haar uitgebreide netwerk van professionele partners, waarbij je stage loopt. Ten slotte plaats je je eigen onderzoek in een breder perspectief door deel te nemen aan gerichte onderzoeksseminaries.

Ben je al professioneel actief? Geen nood: het slanke maar intensieve traject van onze postgraduaten valt op elegante wijze te combineren met je agenda als beroepsmusicus.

Je kan de opleiding starten als je in het bezit bent van een masterdiploma in de muziek en als je de oriënteringsproef met postief gevolg hebt afgelegd. Deze proef behelst twee luiken: een korte auditie (recital), waarbij een expertencommissie peilt naar je vocale of instrumentale kunde; een motivatiegesprek, waarin je je artistiek projectvoorstel toelicht.

Bekijk ook het postgraduaat Soloist Classical Music.

Voertaal: Engels
Contact: Karen Van Petegem (trajectbegeleider)