Menu

Navorming GIS

Ofwel werk je al wat met GIS, maar mis je nog een zekere ‘basis’. Ofwel ben je een beginner, maar merk je wel dat het handig zou zijn om vlot met GIS te kunnen werken. Misschien werk je nog aan een masterthesis of doctoraat, en zou je GIS willen gebruiken in het kader van je onderzoek? Denk je dat GIS een aanvulling kan zijn op je CV? …

Ervaring met een geografische informatiesysteem (GIS) vormt in een aantal sectoren stilaan een onontbeerlijke troef. Het is echter verre van evident om zonder een degelijke achtergrond zelfstandig aan de slag te gaan. Deze navorming biedt de mogelijkheid om alsnog in te stappen in de complexe maar boeiende wereld van de geografische informatiesystemen.

Locatie

HoGent – School of Arts
Campus Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2
9000 Gent

Programma

Deze navorming wordt ingericht onder de vorm van hands-on training, gecombineerd met korte theoretische sessies. Dit houdt in dat je hoofdzakelijk praktisch aan de slag zal gaan, waarbij je zoveel mogelijk met de software zal werken. Hoewel er hoofdzakelijk wordt gewerkt met de applicatie ArcGIS (©ESRI), is de cursus vooral bedoeld om de achterliggende gedachtengang van een GIS zo diepgaand mogelijk te beheersen. Op deze manier zal je ook in staat zijn om met andere applicaties (vb.: QGIS) aan de slag te gaan.

Vermits de HoGent als onderwijsinstelling deel uitmaakt van het samenwerkingsverband GDI-Vlaanderen (Geografische Data-Infrastructuur), kunnen we de training toespitsen op een omvangrijke set gegevens die worden verstrekt door het Agentschap Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV). Daarnaast zal je uiteraard ook in staat zijn zelf GIS-gegevens aan te maken, te beheren, te verwerken en te presenteren.

Inschrijvingsvoorwaarden

Deze navorming is bedoeld voor iedereen die praktisch met GIS aan de slag wil kunnen.

Studieduur

24 uur (6 sessies van telkens 4 uur)
De lessen zullen niet georganiseerd worden in 2015-2016.
Dit geeft ons de gelegenheid om te werken aan een vernieuwd programma met een knipoog naar de toekomst.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 500, cursusmateriaal en koffie inbegrepen.
Inschrijven kan online via http://webreg.hogent.be of op het studentensecretariaat van de School of Arts.
Adres: Campus Bijloke, Jozef Kluyskenststraat, 9000 Gent.
Openingsuren: maandag, dinsdag, woensdag van 9u tot 13u en donderdag en vrijdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

Certificaat

Je ontvangt het attest “NAVORMING GIS”.

Lector GIS

greet.mendonck@hogent.be