Soloist Classical Music

Heb je een masterdiploma in de muziek op zak en wens je je vocale of instrumentale vakkennis verder uit te bouwen? Dan is een postgraduaat soloist classical music misschien iets voor jou.

Je verdiept je als uitvoerend musicus in een uitgekiend segment van het solorepertoire. Dankzij een studieprogramma opgebouwd op de pijlers ‘Skills’, ‘Network’ en ‘Exposure’ bereik je een uitmuntend niveau op zowel speltechnisch als interpretatief vlak. De focus ligt vanzelfsprekend op praktijkonderricht door een (zelf gekozen) docent van het Gentse Conservatorium, maar je doet evengoed actieve ervaring op in het artistieke werkveld. De School of Arts brengt je daarvoor in contact met haar uitgebreide netwerk van professionele partners, waarbij je stage loopt. Door op kritische wijze te leren reflecteren over de musiceerpraktijk van jezelf en anderen scherp je ten slotte je artistieke profiel aan om de muziekscène vol vertrouwen tegemoet te gaan.

Ben je al professioneel actief? Geen nood: het slanke maar intensieve traject van onze postgraduaten valt op elegante wijze te combineren met je agenda als beroepsmusicus.

Je kan de opleiding starten als je in het bezit bent van een masterdiploma in de muziek en als je de oriënteringsproef met postief gevolg hebt afgelegd. Deze proef behelst twee luiken: een korte auditie (recital), waarbij een expertencommissie peilt naar je vocale of instrumentale kunde; en een motivatiegesprek, waarin je je repertoirekeuze beargumenteert.

Bekijk ook het postgraduaat Musical Performance Practice

Voertaal: Engels
Contact: Karen Van Petegem (trajectbegeleider)