digital design en development (Devine)







professionele bachelor digital design and development (devine)
3 jaar
In een wereld die razendsnel verandert, laat de toekomst zich niet voorspellen. We anticiperen op zaken die volop in ontwikkeling zijn. In de professionele bachelor Digital Design & Development, of kortweg Devine, leiden we studenten op die hun weg vinden in de digitale wereld van morgen.
Als Deviner gebruik je design-, developments-en UX researchskills om online ervaringen vandaag én in de toekomst vorm tegeven. Je wordt lid van de creatieve sector: een mondiale, digitale, innoverende en richtinggevende subcultuur.
De Deviner is gepassioneerd door die steeds veranderende geconnecteerde wereld. Als digitale maker ga je op zoek naar hoe diensten of producten verbeterd kunnen worden. Een Deviner brengt vernieuwing met innovaties die het leven aangenamer, rustiger, eenvoudiger of misschien juist spannender maken. De ervaring van de gebruiker staat telkens centraal en vormt de basis voor beslissingen tijdens het design en developmentproces. Een explorerende en creatieve ingesteldheid bij de studenten is hiervoor noodzakelijk. Probleemoplossend vermogen staat centraal, en de digitale technologie is hierin een middel tot antwoord. In deze context is design niet enkel een grafische aangelegenheid, het is eveneens een ‘way of thinking’ waarbij oplossingen bedacht, onderzocht, ontwikkeld en gecommuniceerd worden.
De opleiding biedt zowel klassieke hoorcolleges, praktijklessen en intensieve integratieprojecten aan. De 3 pijlers van de opleiding, UX research, Design en Development, komen samen tijdens deze integratieprojecten. Doorheen de 3 studiejaren worden deze projecten steeds reëler, uitdagender en complexer. Zo ga je in het tweede jaar op internationale uitwisseling naar Nederland waar je samen met studenten van Hogeschool Rotterdam een uitdagend project uitwerkt. Als laatstejaars werk je in multidisciplinaire projecten rond maatschappelijke thema’s zoals mobiliteit, werkloosheid, immigratie,… Je kiest een specialisatie en wordt expert in UX research, design of development. Je verfijnt je Devine skills en werkt tijdens de Bachelorproef samen met studenten uit de verschillende specialisaties. Jouw studie sluit je af met een stage. Je werkt 3 maand in één van de topbedrijven uit de creatieve digitale sector, zowel nationaal als internationaal.
In deze sector is Devine dé referentie voor toptalent. Eens afgestudeerd ga je meteen aan de slag als Experience Designer, Front-end Developer, Interaction Designer, Motion Designer, Full Stack Developer, Mobile Developer of kortweg Deviner. Door het unieke profiel is de vraag naar Deviners groot waardoor werkzekerheid een feit is. Elke dag geven deze alumni vorm aan ons digitale leven door te werken voor zowel de publieke, de non-profit als de commerciële sector. Deviners onderzoeken wicked problems (health, mobiliteit, energie, welvaart, klimaat, onderwijs… ) en werken aan slimme digitale oplossingen die een toegevoegde waarde opleveren voor de betrokken organisaties en mensen. De ontwikkelde oplossingen dragen bij aan een duurzame maatschappij zowel voor huidige als voor toekomstige generaties.
Deze opleiding volg je op Campus Buda in Kortrijk.
Digital Design and Development bestond als een keuzetraject van de opleiding Multimedia & Communicatietechnologie aan Howest, maar gaat sinds 2019 verder als een volwaardige bachelor aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest.
Alle info- en opendeurdagen vinden plaats bij Howest in Kortrijk.
Op devine.be vind je heel wat studentenwerk terug en maak je nog dieper kennis met de opleiding.
Frédéric Baert
Cami Bosschaert
Simon Coudeville
Jynse Cremers
Ellen De Rycke
Koen De Weggheleire
Klaus Delanghe
Kim Diependael
Frederik Duchi
Griet Eeckhout
Giliam Ganzevles
Wouter Verweirder
Simon Vanherweghe
Alle info- en opendeurdagen vinden plaats op Campus Buda bij Howest in Kortrijk. Meer info op devine.be.
PROEFSTUDEREN
INFODAGEN
08.09.23, 17:00 – 20:30
Heb je een vraag? Zoek het antwoord op devine.be of contacteer Klaus Delanghe, opleidingscoördinator.