Menu

Anthony Romaniuk

Klavecimbel

Pianist en klavecinist Anthony Romaniuk maakt deel uit van een zeer diverse muzikale omgeving, waarin hij solo recitals, concertos, kamermuziek, barokke basso continuo and improvisatie incorporeert. Zijn repertoire omvat vele tijdsperiodes; van Byrd, Bach, Beethoven, Chopin en Brahms - vaak gespeeld op historische instrumenten - over Crumb en Ligeti tot 21e eeuwse industrial noise. Hij werkt vaak samen met artiesten als Patricia Kopatchinskaja, Pieter Wispelwey, Vox Luminis en het Australian Chamber Orchestra.

Hoogtepunten uit het seizoen 2017/2018 zijn ondermeer solo en kamermuziekconcerten op het festival van Luzern, Adelaide en Ojai (California), een tour door de Verenigde Staten en Canada met Vox Luminis, een samenwerking met het Orchestra della Toscana en de verdere ontwikkeling van zijn samenwerking met DJ/componist Jorge Sanchez-Chiong.

Solo-opnames die gepland staan voor de zomer van 2018 omvatten ondermeer een all-Beethoven programma (c.1801) op een replica van een piano uit 1801, alsook een een project bestaande uit repertoire dat verschillende eeuwen omvat, gelinkt aan improvisaties op moderne piano. Zijn pianospel op Patricia Kopatchinskaja’s duoalbum ‘Take Two' uit 2015 kreeg algemeen lof, in het specifiek zijn improvisaties op de Chaconne van Bach. Tijdens het seizoen 2016/2017 was hij te horen met Kopatchinskaja op podia zoals Wigmore Hall, het Konzerthaus in Berlijn, Zentrum Paul Klee in Bern en De Bijloke in Gent; met Vox Luminis op de festivals Berkeley Early Music en Aldeburgh, en met het Australian Chamber Orchestra in de Opera van Sydney.

Contact Anthony Romaniuk