Dirk Lievens

Vanaf zijn zestiende studeerde Dirk Lievens bij Rudolf Werthen. Aan het Conservatorium van Gent behaalde hij eerste prijzen voor viool en kamermuziek. Aan de Musikhochschule Köln studeerde hij af bij Johannes Prelle en in de klas van Marcel Lequeux in Gent behaalde hij het hoger diploma voor kamermuziek met grote onderscheiding. In 2000 werden zijn studies bekroond met de meestergraad viool aan het Lemmensinstituut te Leuven. Dirk Lievens was als violist verbonden aan Collegium Instrumentale o.l.v. Patrick Peire en hij speelt al jaren in het Arco Baleno ensemble. Met beide ensembles maakte hij talrijke cd-opnames en concerttournées in binnen- en buitenland en behaalde verschillende prijzen.

Dirk Lievens is directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Roeselare. Bovendien is hij auteur van de ‘Stringfun strijkersmethode’ die individuele lessen met groepslessen combineert. Hij trekt het Stringfun-initiatief, dat uitgaven verzorgt voor didactisch gebruik. Hiervoor werkt hij samen met componisten en collega’s strijkers. Als dirigent leidt hij de schoolorkesten van STAP Roeselare en CAZ Oostende, alsook JOWest, het West-Vlaams Jeugdorkest voor strijkers.
Dirk organiseert jaarlijks de Strijkersdagen, een initiatief waarop honderden strijkers uit heel Vlaanderen vertegenwoordigd zijn.

Contact Dirk Lievens