Menu

Johan Fostier

Gitaar

Johan Fostier behaalde zijn diploma gitaar en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij studeerde verder aan de Ecole Normale Supérieure de Musique in Parijs, waar hij het diploma performer en concertist ontving met felicitaties van de jury. Vervolgens studeerde hij aan het conservatorium van Fribourg (Zwitserland) met Joaquim Freire, waar hij in 2001 voor het diploma van virtuositeit summa cum laude werd bekroond, met felicitaties van de jury.

Johan Fostier sleepte tijdens vier internationale wedstrijden de eerste prijs in de wacht en won nog vele andere prijzen. Hij nam al twee solo cd’s op, twee cd’s met de Take Four Guitar Quartet en één met de Belgische sopraan Evelyne Bohen. Hij treedt ook op met de Franse gitariste Delphine Bertrand, fluitiste Sandrine Desmet en met cellist Stijn Kuppens.

Hij trad op als solist met het Nationaal Orkest van België, het Moscow Philharmonic Orchestra, het Orchestre Philharmonique de Liège, Chamber Orchestra Kremlin, de Kaliningrad Philharmonic Orchestra, ... en gaf veertig concerten in de Verenigde Staten en Canada.

Hij nam ook deel aan radio-uitzendingen in België, in de Verenigde Staten en in Canada. Hij creëerde 'Platero y yo' samen met cabaretier Vincent Dujardin en ook de show 'Plaisir des Sens' met comedian Catherine Lambrecht. Hij wordt regelmatig gevraagd om de Romancero Gitano voor koor en gitaar van Mario Castelnuovo-Tedesco te spelen.

Hij geeft regelmatig masterclasses aan universiteiten in Europa en op festivals. De Spaanse componist Mariano Ferrández wijdde zijn ‘Tres Piezas para guitarra’ aan Johan Fostier.

Contact Johan Fostier