Menu

Sander Geerts

Altviool

Sander Geerts (1981) werd geboren in Mol en begon altviool te spelen op achtjarige leeftijd. Hij studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Leo De Neve en aan het conservatorium van Maastricht bij Michael Kugel. Vervolgens specialiseerde hij zich bij altviolisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde en Yuri Bashmet. Sander speelde als solist met diverse ensembles en orkesten, waaronder het Antwerp Symphony Orchestra en de Baden-Baden Philharmonic. Sinds 2008 is hij aanvoerder van de altviolensectie van het Antwerp Symphony Orchestra (voorheen deFilharmonie).

In 1999 werd Sander laureaat van de Belfius Classics-wedstrijd, in 2006 was hij prijswinnaar op de Lionel Tertis International Viola Competition (Engeland) en in 2011 behaalde hij de eerste prijs op de Schlern International Competition (Italië). In maart 2011 won hij samen met pianiste Yasuko Takahashi de grand prix op de International Competition of Young Performers in Madeira (Portugal) in de categorie kamermuziek.

Samen met Yasuko Takahashi vormt Sander het Duo Agineko, waarmee hij in september 2011 finalist werd op de 18th International Johannes Brahms Competition in Pörtschach (Oostenrijk) in de categorie kamermuziek. In april 2012 wonnen ze de ‘1st Absolute Prize’ en de Speciale Prijs ‘Chamber Music’ op de 22nd Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta (Italië). In september 2012 wonnen ze een speciale kamermuziekprijs op de 19th International J. Brahms Competition in Oostenrijk, terwijl Sander finalist werd in de categorie altviool van dezelfde wedstrijd.

Hun eerste cd ‘Along my Tale’ brachten ze in 2012 uit. In januari 2016 volgde een tweede cd ‘A tribute to Ysaÿe’. Tegelijk verscheen ook een remastered versie van hun debuut-cd met als nieuwe titel ‘Sonatas’. Beide cd’s zijn uitgebracht door Etcetera Records. (Bron: www.antwerpsymphonyorchestra.be)

Contact Sander Geerts