nlen

02.05.22, 19:30, Biodivers zorggroen: lancering website

Gezonde mensen, gezond groen. Een biodiverse tuin rond zorgvoorzieningen kan cliënten, personeel, bezoekers en buurtbewoners rust bieden, activeren en verbinden met elkaar. Door zijn ontwerp en inrichting is hij inzetbaar als onderdeel van de behandeling en draagt bij tot een kwalitatieve zorg. Tegelijkertijd ondersteunt de tuin de biodiversiteit en het klimaat in de ruimere omgeving. Maar biodivers zorggroen gaat verder dan tuinen van zorginstellingen. Ook steden en gemeenten, scholen, bedrijven en burgers hebben baat bij het biodivers inrichten van groene ruimtes en tuinen. Biodivers zorggroen is immers belangrijk voor iedereen
Maar hoe moet biodivers zorggroen er uitzien en hoe maken we het tot een meerwaarde voor de zorg én voor de biodiversiteit?

Verschillende HOGENTENAARS, zowel vanuit zorg als vanuit groen sloegen de handen in elkaar en zochten het samen uit. Benieuwd naar welke voordelen biodiverse zorggroen biedt? Naar hoe je hiermee zelf aan de slag kan? Naar enkele praktijkvoorbeelden? We helpen je graag op weg!
Kom naar de lancering van onze website biodiverszorggroen.be, waar handenvol inspiratie te vinden zal zijn en wetenschappelijke kennis, praktijk, inspiratie en ervaring over dit onderwerp gebundeld worden. Inschrijven mogelijk begin april 2022.