nlen

21.10.21, 10:00, Film Music Seminar met Nathalie Holt

Seminarie over filmmuziek met Natalie Holt gemodereerd door Ruben De Gheselle

Jaarlijks organiseren Film Fest Gent en KASK & Conservatorium een Film Music Seminar. Dit jaar is Natalie Holt de centrale gast en gaat zij in gesprek met Ruben De Gheselle, filmcomponist en docent aan KASK & Conservatorium.

De meermaals bekroonde componiste Natalie Holt staat bekend om zowel grote orkestrale arrangementen als intieme, texturale en soms experimentele elektro-akoestische composities. Verrijkt door haar ervaring als klassiek geschoolde violiste, bevindt Holts werk zich in het grensgebied tussen orkestraal, elektronisch en hedendaags. Enkele van Holt's meest recente belangrijke werken zijn Loki en Deadwater Fell (met David Tennant in de hoofdrol). Haar muziek is te horen in Wallander (met Kenneth Branagh in de hoofdrol), de serie Knightfall (met Mark Hamill in de hoofdrol), en nog veel meer. Ze heeft ook extra muziek bijgedragen aan Paul King's Paddington. Holts onderscheiding in haar vakgebied werd erkend door haar benoeming tot Associate of the Royal Academy in 2017.

Ruben De Gheselle (1991) is filmcomponist en heeft zich voornamelijk toegelegd op het schrijven van muziek voor animatiefilms en documentaires. Een blik op de wereldkaart toont hem actief op een groot aantal internationale projecten, vaak met premières op belangrijke filmfestivals waaronder DOC NYC, Busan International Filmfestival of het gerenommeerde filmfestival van Cannes. Daarnaast schrijft Ruben regelmatig concertwerken. Deze waren reeds te horen in zalen als DeSingel, Flagey, Concertgebouw, of de Bijloke Muziekcentrum. www.rubendegheselle.com

Voertaal van het seminar is Engels.

€ 5