nlen

18.11.21, 16:00, Publieke doctoraatsverdediging Tim Duerinck

Op woensdag 17 en donderdag 18 november verdedigt Tim Duerinck, artistiek onderzoeker aan KASK & Conservatorium, zijn doctoraat tot het verkrijgen van de titel Doctor in de Kunsten: Muziek. Mede namens de promotoren van de kandidaat, Prof. Dr. Wim Van Paepegem (UGent), Prof. Dr. Marc Leman (UGent) en Dr. Geerten Verberkmoes (HOGENT - KASK & Conservatorium) willen wij u graag uitnodigen voor deze gelegenheid.

Je kan de artistieke verdediging in de vorm van een concert bijwonen in MIRY Concertzaal op woensdag 17 november om 19:00. De verdediging op 18 november om 16:00 is een publieke presentatie gevolgd door vragen van de jury en publiek. Aansluitend bent u welkom op de receptie.

Tim Duerinck

Als onderzoeker en instrumentenbouwer maakt Tim Duerinck strijkinstrumenten uit alternatieve materialen zoals piepschuim, carbon, glasvezel en vlasvezel. Hij is auteur van drie artikels in wetenschappelijke peer-reviewed tijdschriften (A1) en werkte daarnaast ook aan meerdere artistieke publicaties in zowel schriftelijke als muzikale vorm. Met zijn onderzoek won hij de Floris van de Muerenprijs (2016), met zijn kritische pen de Emile Zola prijs (2016), en met zijn instrumenten een Henry Van De Velde Gold award in de categorie Crafts (2021).
timduerinck.be

Tim Duerinck is als artistiek onderzoeker verbonden aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest. Het onderzoeksproject 'Violin making with fiber-reinforced composites. An artistic and scientific research journey.' werd gefinancierd door werd gefinancierd door het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen.Publieke verdediging

18.11.21 – 16:00 – MIRY Concertzaal

Dit is een openbare presentatie van 20 minuten door Tim Duerinck over zijn onderzoek, gevolgd door vragen van de jury en publiek.

De publieke verdediging wordt gevolgd door een receptie.

Laat u aanwezigheid weten door u op ‘aanwezig’ te zetten bij het facebook evenement of mail naar tim.duerinck@ugent.be.

Aan de ingang van de zaal zal uw Covid-Safe ticket gecontroleerd worden.

Artistieke verdediging
17.11.21 – 19:00 – MIRY Concertzaal

Dit is een gratis toegankelijk driedelig concert op instrumenten van Tim Duerinck.

Aya Pribilovsky & Valentin Pribilovsky
Deze twee muzikanten spelen op respectievelijk een carbon cello en een carbon viool van Tim voor the M.E.S.O. Project, het hedendaagse strijkoctet opgericht door Tim en Reinhard Vanbergen. Zij zetten de avond in met klassieke muziek op de nieuwe instrumenten van Tim Duerinck.

Dr. Lukas Huisman & Eline Duerinck
Voor het stuk Orion van Takemitsu, een duet voor cello en piano, waren Lukas en Eline op zoek naar een unieke celloklank op de grens van westerse klassieke muziek en traditionele Japanse muziek. Een cello gemaakt uit glasvezel bleek dé perfecte eigenschappen te bezitten. In dit concert hoort u wat de artistieke meerwaarde van een cello met een speciale unieke klank kan zijn.

Patrick Housen & Eline Duerinck
Patrick is als componist, geluidsartiest en vriend zeer vertrouwd met Tim’s instrumenten. Ook Eline is niet aan haar proefstuk toe, samen met Benjamin Glorieux speelden ze Patrick’s compositie From Scratch 2.0 op WonderFeel festival (NL).
Voor deze artistieke verdediging brengen ze samen nieuw werk met improvisatie voor cello & electronica.

Na het concert zijn de instrumenten te bezichtigen.

  • MIRY Concertzaal, Biezekapelstraat 9, Gent
  • Gratis toegang
  • Facebook event
  • Aan de ingang van de zaal zal uw Covid-Safe ticket gecontroleerd worden.
gratis toegang