nlen

12.01.16, 21:30, Try-out Leonore en Banker

Op 15 januari spelen Leonore en Banker (studenten jazz/pop) hun set op Humo's Rock Rally in de Kunstencentrum Vooruit. Om hun een ideale voorbereiding te garanderen stelt Kinky Star zijn podium ter beschikking voor een try-out. Kom nu reeds luisteren naar 2 potentiële finalisten!

BANKER

Banker is de band rond Joost Lambert. Vanuit zijn achtergrond als gediplomeerd filosoof en muziekproductiestudent aan het Gentse conservatorium maakt hij een blend van 60's & 70's sounds, eigentijdse invalshoeken en scherpzinnige teksten.

LEONORE

Feisty en zoetgevooisd, maar ook scherp en sarcastisch. Leonore, de Brusselse band rond zangeres Chloë Nols, speelt muziek die stilletjes overgaat van licht naar donker, tot opnieuw de dag aanbreekt. De groep brengt zijn debuutalbum Phoenix uit, na goed twee jaar optreden, samen met groepen als Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers en Eefje de Visser. Schoon volk zoals Hannelore Bedert, Thomas Vanelslander (Gorki en Arno) en Filip Tanghe (Balthazar) produceten het album mee. Op de plaat wisselen akoestische nummers elkaar moeiteloos af met het intieme geweld van een volledige bezetting. De band verraste onder meer Kurt Overbergh, artistiek directeur van Ancienne Belgique: “Soms voel je gewoon: yep, met zo’n uitgepuurde songs kan je alleen maar scoren. En plots vraag je je af: zullen we Leonore niet gewoon met zijn allen omarmen?”. CuttingEdge riep Leonore uit tot ‘Talent van het Jaar’. Om het album te kunnen maken, startte zangeres Chloë een succesvolle crowdfundingcampagne op, waarbij ze op zes weken tijd 10.000 euro verzamelde.

gratis
Kinky Star