nlen

20.10.22 – 21.10.22, 12:00, WSA Film Music Days - Film Fest Gent 2022

Jaarlijks presenteert Film Fest Gent het WSA Industry Programme: het netwerkevent voor jonge en gevestigde internationale film(muziek)professionals om inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen, deel te nemen aan inspirerende discussies en collega's uit het veld te ontmoeten. Of de perfecte manier voor filmmuziekliefhebbers om hun favoriete componisten te horen vertellen over hun vak. Geniet drie dagen lang van filmmuziek, talks, creative partnerships en meer.

Studenten met een accreditatie hebben gratis toegang tot het gehele WSA Industry Programme. Een enkel ticket voor een evenement kost €5. Het is ook mogelijk om een dagpas te kopen voor €10. Film Fest Gent biedt KASK & Conservatoriumstudenten de dagpas op donderdag 20 oktober en vrijdag 21 oktober als pakket aan voor €10 in plaats van €20. Bestel hier je ticket

Programma

Matchmaking film and composition students

20.10.22 - 12:15, Film Fest Gent Café
Studenten kunnen zich aanmelden voor een matchmaking-evenement voor alleen studenten. Op basis van hun profiel koppelt Film Fest Gent film(muziek)studenten aan filmstudenten. Zo hoopt Film Fest Gent nieuwe projecten vleugels te geven. Ben je filmstudent en wil je meedoen? Vul dit formulier in.

Composer’s Talk: Mark Isham

20.10.22 - 15:30, Kinepolis 8
Mark Isham componeerde memorabele scores voor onder meer Judas and the Black Messiah, The Black Dahlia en Crash. Hij scoorde ook A River Runs Through It, dat zowel een Oscar als een Grammy-nominatie kreeg. Mark Isham heeft het in deze talk over zijn rijke carrière met moderator en collega-componist Ruben De Gheselle, die vorig jaar de Georges Delerue Award won voor zijn score voor Clara Sola.

Music in nature documentaries

21.10 - 10:30-12:00 - Kinepolis 8
Componisten Bruno Coulais, Dirk Brossé en Nainita Desai bespreken hun ervaringen met het scoren voor natuurdocumentaires. Film(muziek)journalist Robin Broos zal het gesprek modereren.

Creative Partnerships

Johnny Jewel, Nico Leunen & Fien Troch 
21.10.22 - 13:00, Kinepolis 8

David Lowery & Daniel Hart
21.10.22 - 15:00, Kinepolis 8

Het zijn vaak de creatieve samenwerkingen tussen componisten en filmmakers die tot de meest intrigerende oeuvres leiden. Film Fest Gent schijnt het voetlicht op twee uitzonderlijke samenwerkingen: enerzijds tussen regisseur David Lowery en componist Daniel Hart (p. 8), en anderzijds tussen componist Johnny Jewel, monteur Nico Leunen (ACE) en regisseur Fien Troch (p.6). Journalist Tim Greiving zal beide gesprekken modereren.

Album Release & Listening Session: Evgueni Galperine’s Theory of Becoming

21.10.22 - 19:30, MIRY Concertzaal - gratis / free
Evgueni Galperine, die samen met zijn broer Sacha de scores van onder meer FFG Explore Award-winnaar Gagarine, Gouden Leeuw-winnaar L’événement en de HBO-miniserie Scenes of a Marriage componeerde, presenteert zijn nieuwe album Theory of Becoming op Film Fest Gent. Daarbij vroeg Galperine aan vier filmmakers om beelden te maken bij zijn muziek, die exclusief getoond worden tijdens deze luistersessie. Galperine is aanwezig voor een inleiding en een Q&A.