nlen

16.03.23, 20:00, Advanced Style, Lina Plioplyte

Performance start om 20:00/vertoning start om 20:30

Welkom op de parade van tegendraadse oudere vrouwen: van hen wordt verwacht dat ze zich niet te sexy kleden, geen strakke tenues of opvallende kleuren dragen. Zo worden vrouwen die ouder zijn bijna letterlijk onzichtbaar in de media en in de samenleving. In modeshows en advertenties zien we vooral modellen die voldoen aan een jeugdig schoonheidsideaal. Wat als we van dat pad afwijken en mode gebruiken om de status quo in vraag te stellen?

De documentaire Advanced Style brengt het verhaal van zeven oudere vrouwen in New York die de strenge normen over ouder worden, schoonheid en kleding volledig links laten liggen. Met hun gewaagde prints, creaties met tweedehandskledij en gevederde jurken zetten ze het huis van de mode-industrie op losse schroeven en geven ze nieuwe betekenissen aan ouder worden, lichamelijkheid, seksualiteit en gender. Laat je inspireren door hun rebelse ontwerpen!

Om 20:00 rollen we de rode loper uit voor onze special guests van WZC De Liberteyt, die ons zullen uitnodigen om het platgetreden pad te verlaten en zullen begeleiden naar de cinemazaal.

In samenwerking met onderzoeksgroep LiLI (Later in Life Intimacy), UGent.

€6 (standaard) / €4 (reductie)
Later in Life Intimacy