nlen

26.05.22 – 28.08.22, Bodies of Work

De tijdelijke organisatie Bodies of Work komt tot leven in de kapel van Kunsthal Extra City. Gedurende de zomer van 2022 zal zij de ruimte vullen met zes verschillende tentoonstellingen en evenementen, gecureerd door de deelnemers van Curatorial Studies 2022 van het KASK & Conservatorium.

De organisatie en het programma komen voort uit de historische functie van kapellen als plekken voor contemplatie en intiem samenzijn. Bodies of Work presenteert een opeenvolging van verschillende presentaties, vergelijkbaar met verschillende organen die in één lichaam bestaan. Naarmate het programma zich ontvouwt, wordt een breed scala aan artistieke praktijken geïntroduceerd.

De rol van de organisatie ligt in het programmeren van deze verschillende praktijken in één enkele ruimte, terwijl tegelijkertijd de anatomie en de werkwijzen van artistieke en curatoriële organisaties worden onderzocht. Door als een lichaam te bewegen, is een programma ontwikkeld dat zich voortdurend aanpast aan de behoeften en verlangens van het collectief, de individuele praktijken en hun publiek.

Deelnemende kunstenaars: Kristina Sedlerova Villanen, Franciska Khamis Giacoman, Yuri Leiderman, Hamed Dehqan, Eva Giolo, Eva L'Hoest, Mélanie Peduzzi, Alise Anna Dzirniece & Jānis Dzirnieks (in volgorde van vertoning)

Gecureerd door Josue Aliendre Carvani, Natalia Barczyńska, Valentina Bianchi, Myrna D'Ambrosio, Minne De Meyer Engelbeen, Amanda Hakoköngäs, Arno Huygens, Anna Laganovska, Yasaman Tamizkar, Alexandra Tryanova, Adriënne van der Werf, and Bas Verwaetermeulen - deelnemers van de 2021-2022 Curatorial Studies postgraduaat aan KASK & Conservatorium.

 

Programma

26.05 - 12.06
Kristina Sedlerova Villanen
solotentoonstelling

17,18 & 19.06
Francisca Khamis Giacoman
solotentoonstelling en performance

24.06 - 10.07
Yuri Leiderman en meer
tentoonstelling

07.14 - 24.07
Hamed Dehqan
site-specifieke installatie

28, 29 & 31.07
Eva Giolo, Eva L'Hoest, Mélanie Peduzzi
workshop en tentoonstelling

08.11 - 28.08
Alise Anna Dzirniece, Jānis Dzirnieks
duo show

Tot stand gekomen met genereuze steun van Curatorial Studies van KASK & Conservatorium en Kunsthal Extra City. Curatorial Studies is een postgraduaat programma van KASK & Conservatorium / School of Arts Gent in samenwerking met de Universiteit Gent en het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst, Gent (S.M.A.K.).

gratis
UGent en SMAK