nlen

07.02.23, 20:30, Camille Billops Double Bill

Afrikaans-Amerikaanse kunstenares Camille Billops was een beeldhouwer, filmmaker, archiviste, printmaker en lerares. Voor zo’n multimediaal mens is enkel een double bill op zijn plek. Daarom vertoont KASKcinema twee parels uit Billops’ familiearchief.

Suzanne, Suzanne (1982) is een korte documentaire over een jonge vrouw die praat over haar persoonlijke problemen en de moeilijkheden in haar familie. Haar verhaal is gebaseerd op Billops’ nicht en haar herstel van een heroïneverslaving.

Haar meest autobiografische werk, Finding Christa (1991), is een documentaire over Billops zelf die haar dochter Christa weerziet na haar twintig jaar eerder opgegeven te hebben voor adoptie. Zowel het perspectief van Christa, die zich afvraagt waarom haar moeder haar verlaten zou hebben, als het verhaal van Camille komen aan bod. Billops gaat in gesprek met vrienden en familie die allemaal een eigen mening hebben, en creëert zo een ontroerend maar nietsentimenteel beeld van adoptie dat de sociale vooroordelen hierrond in vraag stelt.

€6 (standaard) / €4 (reductie)