nlen

17.01.23, 19:00, Ciné Mangiare: Delicatessen, Jean-Pierre Jeunet & Marc Caro

Voor deze bijzondere vertoning komt Gents meest geliefde chef-kok-duo Ciné Mangiare op bezoek. Al sinds jaren combineert Ciné Mangiare cinefiele highs met culinaire kicks. Tijdens één avond trekken ze uit hun vaste locatie te Klapeksterstraat 24 om KASKcinema om te toveren tot een restaurant waar een huisbereide maaltijd de vertoning van Delicatessen voorafgaat.

In een mosterdgele, post-apocalyptische dystopie zwermen de straten vol armoede en honger. Geteisterd door een losgeslagen anarchie stoppen mensen alles in hun mond wat ze kunnen vinden, van takjes tot rioolslakjes. De inwoners van het pand van huisbaas-evenals-slager Clapet weten zich afzijdig te houden van deze anarchie door zich terug te trekken op hun kamers en af en toe een stukje vlees te scoren bij Clapet. Aangezien dierenvlees schaars is, put de slager zijn voorraad uit nietsvermoedende nieuwkomers. Wanneer circusartiest Louison wordt aangenomen als klusjesman, kijken de inwoners uit naar hun volgende maaltijd. Slagersdochter Julie wordt echter verliefd op het vriendelijke groentje en probeert roet in het eten te gooien.

Delicatessen is het regiedebuut van cinemaschilder Jean-Pierre Jeunet (bekend van Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, 2001), met zijn trouwe collaborateur Marc Caro. Hun eerste samenwerking levert een smikkelsmullend-spannende film op, die vele prijzen binnensleepte. Een warme aanrader voor zij die de wintermaanden met volle maag willen bevechten.

Deze film wordt ingeleid door Ciné Mangiare superster Lotar Desmet.

Dinner begint vanaf 19:00, de film zelf om 20:30

€20 (film + diner) / €5 (enkel film)
Ciné Mangiare