nlen

03.03.22, 20:30, Mouthpiece

De verantwoordelijkheid krijgen om een begrafenis te regelen komt nooit op een goed moment, maar het helpt niet als de wereld blijft doordraaien en je persoonlijkheid zich manifesteert in twee verschillende lichamen. Mouthpiece gaat over de 48 uur nadat jonge vrouw Cassandra te horen krijgt dat haar moeder plots is overleden aan een hartinfarct. Deze pijn, die te groot is om gedragen te worden door één lichaam, verdeelt zich over twee lijven.

De twee actrices die ieder een helft van Cassandra spelen bewegen zowel synchroon als autonoom. Ze regelen bloemen, eten en uitnodigingen terwijl ze samen met hun verlies omgaan. Soms verdelen ze de taken, met als hoogtepunt seks met een ex waarbij actrice 1 het fysieke deel op zich neemt, en actrice 2 niet kan stoppen met piekeren. Geteisterd door flashbacks van haar moeder, die een carrière als schrijfster opgaf om haar kinderen op te voeden, is Cassandra’s grootste struikelblok het schrijven van de uitvaartspeech.

Dit feest van verbinding en verdeling dat vol met ruwe rouwhumor zit, was oorspronkelijk een toneelstuk, geschreven door Amy Nostbakken en Norah Sadava — de twee actrices die Cassandra’s helften spelen. Legendarisch cineaste Patricia Rozema breidde voor de verfilming het decor uit van een lege badkuip tot een levend portret over liefde, leed en blijvende familiebanden.

Na de film vindt er een digitale Q&A plaats met schrijfsters/actrices Amy Nostbakken en Norah Sadava, en filmmaakster Patricia Rozema.

€6 / €4 (reductie)