nlen

28.10.22, 20:30, Night of the Horror

Sinistere schreeuwen klinken uit de projectiekamer en blauwe stoeltjes kleuren dieprood; allemaal onheilspellende voortekenen dat Night of the Horror opnieuw in aantocht is. Naar aloude ritualistische traditie bouwen we KASKcinema rond Halloween om in een tempel der filmische terreur.

20:30 Possessor *Uncut* (Brandon Cronenberg, 2020, Canada/VK, 104’)

Rotte vruchten vallen blijkbaar niet ver van de boom. Brandon Cronenberg, zoon van body horror paus David, treedt met deze futuristische helletocht in de vlezige voetsporen van zijn vader. Possessor is een technothriller waar lichaamshackers en de diepgewortelde infecties van het kapitalisme centraal staan. Een gevoel van vervreemding rolt zich als tweede huid over u uit en blijft tot lang na de film kleven.

22:30 Mad God (Phil Tippett, 2021, VSA, 83’)

Phil Tippett geldt sinds jaar en dag als afgodsbeeld voor filmanimatoren en special effects artiesten. En geen wonder, deze duistere prins van de stop-motion kunst stond aan de wieg van het creature design en andere technische innovaties van films als Star Wars (1977) en Robocop (1987). In Mad God laat de grootmeester zich echter volledig los met een filmische inferno waar groteske wezens en ongeziene nachmerriespinsels tot leven gekneed worden.

00:30 Dead stream (Joseph Winter & Vanessa Winter, 2022, VSA, 87’)

Filmfestival Razor Reel koos als monsterlijke middernachttraktatie Dead Stream. Deze obscene horror comedy in livestream-jasje gaat over een aan lager wal geraakte vlogger die via een spookhuisbezoek terug volgers probeert te sprokkelen. De bloeddorstige entiteiten die in het huis hangen dingen echter graag mee naar likes. The Evil Dead (1981) als TikTok-feed herboren.

Ism fantastische filmfestival Razor Reel

Deze avond wordt ingeleid door programmator Lennart Soberon

€6 (standaard) / €4 (reductie)
Razor Reel