nlen

20.04.22, 22:30, The Legend of the Stardust Brothers

Kan en Shingo, twee rivaliserende indie-zangers, krijgen een voorstel van een mysterieuze zakenman: “Bundel je krachten, en jullie worden de grootste sensatie die de muzikale wereld ooit gezien heeft...”

Het ontstaan van The Legend of the Stardust Brothers is een regelrechte kettingreactie van onwaarschijnlijkheden. Zoals regisseur Makoto Tezuka (zoon van dé Osamu Tezuka) zelf stelt: “De film maken was eigenlijk onze meest geslaagde grap.” Haruomi Hosono (Yellow Magic Orchestra) schreef een soundtrack voor een onbestaande film, ontmoette Tezuka op de kunstschool, en van het één kwam van het ander. Met de hulp van een bende artistieke leeftijdsgenoten én het sponsorgeld van een supermarktketen ontstond een film die het midden houdt tussen heupschuddende hitmachine en pastelkleurige bad trip.

Vergelijkingen met Rocky Horror Picture Show (1975), en Brian De Palma’s Phantom of the Paradise (1974) zijn de meest voordehandliggende, maar Stardust Brothers is eigenlijk te eclectisch om in één simpel hokje te belanden.

€6 / €4 (reductie)