nlen

02.03.23, 20:30, The Work We Share - Cinenova Shorts

De Britse feministische film- en videodistributeur Cinenova presenteert The Work We Share – een serie van nieuw gedigitaliseerde films uit de Cinenova-collectie over de representatie van gender, etniciteit, seksualiteit, gezondheid en gemeenschap. De serie toont films die tussen 1973 en 1994 zijn geproduceerd door vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk, de VS, Jamaica, Australië en Italië, waarin feministische perspectieven op politieke strijd en het dagelijks leven worden verkend door middel van een reeks formele technieken en kritische benaderingen. The Work We Share verzamelt een aantal films die voorheen in precaire omstandigheden bestonden – in sommige gevallen gingen negatieven verloren of waren distributieprints de enige bestaande kopieën.

Dit programma bestaat uit vier films die de zwarte feministische ervaring, fysieke beperkingen, emotioneel en sociaal isolement en de strijd met maatschappelijke verwachtingen onderzoeken. Performance, poëzie, surrealisme en experimentele filmtechnieken worden gebruikt om queer verlangen en de beperkingen die aan de geest en het lichaam van vrouwen worden opgelegd, te exploreren.

Filmprogramma:

  • Back Inside Herself - S. Pearl Sharp, USA, 1984, 4mins, 16mm to DCP
  • A Prayer before Birth - Jacqui Duckworth, UK, 1991, 20mins, 16mm to DCP
  • Now Pretend - L. Franklin Gilliam, USA, 1991, 10mins, 16mm to DCP
  • Loss of Heat - Noski Deville, UK, 1994, 20mins, 16mm to DCP

Op 02.03, tussen 15:00 en 17:00 geven Louise Shelley en Charlotte Procter van de Cinenova Working Group een inkijk in hun collectieve werking en de films van Cinenova. Ze geven ook een uitgebreide introductie tot het filmprogramma.

€6 (standaard) / €4 (reductie)
Cinenova & X-Ray