nlen

24.05.19 – 02.06.19, 14:00, De vloeibare computer - Floris Vanhoof

Van 24 mei tot 2 juni presenteert kunstenaar Floris Vanhoof ‘De vloeibare computer’: 3 installaties in en rond de Zwarte Zaal. Tegelijk brengt concertorganisatie en muzieklabel KRAAK The Fluid Computer uit, een fotoboek met elpee.

Tijdens de openingsavond op 23 mei wordt het boek en de plaat voorgesteld en wordt een compositie van Alvin Lucier, Vespers uitgevoerd.

Op 28 mei kan je een volledig parcours volgen met Floris Vanhoof tijdens het Spillover evenement. In KASKcinema tonen we Little Doorways To Paths Not Yet Taken van Aura Satz en Corridor van Standish Lawder. Om 20:30 trekken we naar de Glazen Gang, voor een pauze en een drink bij Floris Vanhoofs eigen werk. We sluiten het programma om 21:15 af in KIOSK met de concert/performance Occam IV (Eliane Radigue, 2011) door Julia Eckhardt op altviool.

De titel komt uit een passage uit het boek The Pattern on the Stone van uitvinder W. Daniel Hillis. Met het woord ‘computer’ bedoelen we meestal een elektronisch, digitaal apparaat. Toch bestaan er ook computers waar water door stroomt in plaats van elektronen. Deze ‘vloeibare computer’ dient als inspiratiebron om de alomtegenwoordige algoritmische machine te deconstrueren, en via onbewandelde zijsporen vergeten technologieën nieuw leven in te blazen.

Gratis
KASK & Conservatorium