nlen

09.10.21, 09:00, Jacob Van den Broucke - Learning how to swim + reading a treatise on swimming = ?

KIOSK nodigt je uit voor de vernissage van de eerste solotentoonstelling van Jakob Van den Broucke op 9 oktober 2021: Learning how to swim + reading a treatise on swimming = ? De titel van de tentoonsteling is een afgeleide van een uitspraak van Heidegger: "Je leert niet zwemmen door te lezen over zwemmen, om te leren zwemmen moet je eerst in het water springen". In deze zin schuilt een denkoefening die Van den Broucke hanteert in de benadering van zijn eigen artistieke praktijk.

's Ochtends leest hij De Witte Raaf en later op de dag zelfhulpboeken: autodidact Jakob Van den Broucke beschouwt kunst dan ook als een idiosyncratische leerschool. In de zijruimte van KIOSK zal hij een verzameling werken presenteren met protocollen als overkoepelende leidraad. Zo is een 'how to...' zinsconstructie nooit ver weg. Ook zullen er werken van bevriende kunstenaars te zien zijn, reacties op een protocol dat Jakob hen voorschotelde. Lees het interview met Jakob Van den Broucke om meer te weten over zijn praktijk.

De tentoonstelling is iedere dag te bezichtigen van 9 oktober tot en met 28 november 2021 (12-18u). Combineer je bezoek met een passage aan Making Kin 3.0, de solotentoonstelling van Anne Duk Hee Jordan in de hoofdruimte van KIOSK.

gratis