nlen

01.04.23 – 04.06.23, Kristien Daem - R.S.V.P. portrait series II

Tussen februari 2022 en nu realiseerde de Belgische kunstenaar Kristien Daem een reeks portretten van mannelijke actoren uit de kunstwereld: kunstenaars, curatoren, critici, uitgevers, … Ze stelde ook aan ieder de vraag wat zijn favoriete kunstwerk van een vrouwelijke kunstenaar was. Naast elk portret maakte ze een foto van het gekozen werk of van een reproductie ervan.

De titel van de reeks, R.S.V.P. portrait series II, refereert niet alleen naar Kristien Daems vraag (Répondez, s’il vous plaît), maar ook naar de eerste reeks [WOMEN] portrait series die zij maakte in 2020 tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus. Deze reeks werd tentoongesteld in de galerie Arcade in Brussel: 7 PORTRAITS AND 1 STILL LIFE. Kristien Daem toonde één boeket en zeven portretten van vrouwelijke actoren uit de kunstwereld naast een selectie van hun edities en publicaties.

Kristien Daem stelt de foto's van R.S.V.P. portrait series II tentoon als diptieken die na één maand vervangen worden door andere. Tijdens de duur van deze presentatie herbergt de tentoonstelling ook de werkruimte van het team van KIOSK. Een publicatie gemaakt in samenwerking met Saskia Gevaert is beschikbaar en wordt te koop aangeboden.

gratis