nlen

02.11.22, 20:30, Millennium Actress, Satoshi Kon

Sprokkel je sleutels en snel naar de sterren, Kinoautomat neemt je mee op een verbluffende reis naar de grenzen van de verbeeldingskracht.

De legendarische actrice Chiyoko Fujiwara is ondanks een glanzende carrière in de vergetelheid geraakt. In een poging deze stoffige superster opnieuw te laten blinken, komt een team journalisten op bezoek om haar leven op te rakelen. Chiyoko sleurt ze vervolgens mee in een draaikolk van herinneringen die hen doorheen verschillende passages van de Japanse (film) geschiedenis slingert. De grenzen tussen fantasie en realiteit vervagen steeds meer wanneer Chiyoko de door haar gespeelde rollen met haar eigen levensloop begint te verwarren. Wat is echt in het spiegelpaleis van de cinema? En doet het er überhaupt toe? Het resultaat is een visueel en filosofisch overweldigend avontuur zoals enkel animatie grootmeester Satoshi Kon die kan verzinnen.

Gastspreekster van dienst Anne Verbeure brengt vanuit haar achtergrond als animatiefilmmaakster een gepassioneerde en persoonlijke inleiding op de film. Bekend van prachtig geanimeerde existentiële zoektochten als Perfect Blue (1997) en Paprika (2006) wist Satoshi Kon dromen op doek te vangen. Motieven van mythe, verlangen en mysterie worden in zijn handen tastbare beelden met grootste emotionele kracht. Hoe deze weten te betoveren kan ook enkel in beeldtaal bevat worden.

€6 / €4 (reductie)
Kinoautomat