nlen

21.01.23 – 19.03.23, Tashattot

Bij KIOSK lanceert het collectief Tashattot haar eerste reeks evenementen in een kunsttentoonstelling door en met Arabisch sprekende kunstenaars die in Europa wonen. Gebaseerd op het thema Tashattot (Arabisch voor verspreiding), behandelen de tentoongestelde kunstwerken ondermeer de thema's en concepten van scheiding van het "thuisland", afstand, ballingschap en dergelijke.
Zowel de curatoriële keuzes van het onderwerp als de selectie van de tentoongestelde werken tonen wijzes waarop kunstenaars, afkomstig uit dezelfde geografische regio, begrippen vertalen in hun respectievelijke disciplines. Ze maken -al dan niet- de overeenkomsten zichtbaar die kunnen worden getrokken uit elk van de individuele ervaringen en artistieke media. De werken gaan verder dan de loutere weergave van "weg van huis zijn" en bevragen wat verstrooiing en dispersie kan betekenen in de moderne wereld.

Deelnemende kunstenaars
Asma Laajimi, Christina Atik, Clara Abi Nader, Diana Al-Halabi, Firas El Hallak, Firas Shehade, Hussein Shikha, Joanna Kai, Kais Masood, Karen Keyrouz, Micheline Nahra, Mousa AlNana, Tarek Haddad / Laetitia El Hakim

gratis
Tashattot Collective