nlen

14.03.16 – 17.03.16, 09:00, Duurzame Dagen – Duurzame reconversies van interieurs en landschappen

In de week van 14 – 18 maart 2016 organiseren de professionele bacheloropleidingen Interieurvormgeving (IV) en Landschaps- en Tuinarchitectuur (LTA) van de School Of Arts – Gent (HoGent – KASK) voor de tweede keer een reeks van lezingen, workshops en bezoeken rond ecologisch en duurzaam ontwerpen en uitvoeren onder de noemer “Duurzame Dagen.”

In deze editie willen we focussen op de aspecten van duurzaamheid bij de reconversie van landschappen en architectuur. Concrete voorbeelden en projecten van hergebruik en herbestemming, zowel van meubels als van gebouwen, van sites en van landschappen, zijn daarin uiteraard al een belangrijke bron van inspiratie.

Als onderwijsinstelling voelen wij echter de noodzaak om onze toekomstige ontwerpers ook op een meer fundamentele (of ja: duurzame) manier vertrouwd te maken met de principes van ecologie en duurzaamheid. Op die manier hopen wij hen niet alleen te inspireren, maar ook te vormen tot ontwerpers voor wie het duurzaam omgaan met plek en landschap, met materiaal en energie, een natuurlijke reflex is geworden – of zelfs een axioma.

Met deze tweede editie van onze Duurzame Dagen – waarvan wij overigens hopen dat het een weerkerend initiatief mag worden – willen wij daar op een concrete manier toe bijdragen: door onze studenten te inspireren, uit te dagen, te confronteren; en dit onder de vorm van lezingen, workshops, bezoeken en films.

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen voor onze Duurzame Dagen.

gratis