nlen

24.11.17, 20:00, Eastern Daze IV - dag 2

Het Eastern Daze Festival van KRAAK en Vooruit start op dag 1 in KASKcinema. Dag 2 vindt plaats in Tramzwart, de ateliers van Autonome Vormgeving met concerten van Aşıq Nargile (ge), Jéricho (fr), Florence Giroud ft. Romain Hervault, Pierre Bujeau & Antoine Bellini (fr) en DJ Nixie

AŞIQ NARGILE

De Georgische saz-speelster Nargile Mehtiyeva - aka Aşıq Nargile - is de enige vrouwelijke telg in de Georgische Aşıq-traditie. Komend uit de bergen van Georgië, Turkije, Azerbeidzjan en Rusland ontmoetten barden - de zogenaamde Aşıqs - elkaar in het kosmopolitische Tbilisi. Die stad stond bekend als kruispunt van Azerbeidzjaanse, Russische, Georgische en Koerdische tradities. Daar konden de Aşıqs hun cultuur, nieuws en muziek uitwisselden. Nargile profileert zich in die traditie als een krachtige solospeler, met extatische en doorleefde expressieve folk, doorweven met virtuoze saz-solo’s.

FLORENCE GIROUD FT. ROMAIN HERVAULT, PIERRE BUJEAU & ANTOINE BELLINI PRESENT: ‘CHANGE, OPERA XXS - ACTE IV’

‘CHANGE, Opera XXS’ is een ongoing gesamtkunstwerk uit de koker van de Franse kunstenares Florence Giroud. Haar werk beweegt zich in de grijze zone tussen beeldende kunst en muziek. Daar spint Giroud een ragfijn web van seventies psychedelische progfolk, Franse parlando chanson en dubby, tribale krautrock. De muzikanten waarmee ze samenwerkt spelen bij o.a. France en Société Etrangée, de crème de la crème van de Franse underground. Op Eastern Daze presenteert het kwartet ‘Acte IV’, een nieuw hoofdstuk in exclusieve première.

JÉRICHO

Jéricho is het nieuwe project van France-hoofdman én meesterlijke draailierspeler Yann Gourdon. Net zoals Gourdons andere bands - Toad, Flux en La Baracande - speelt Jéricho uitgesponnen, luide en pulserende trancefolk. Traditionele Occitaanse liederen worden doorspekt met kraut-invloeden en repetitieve drones. De band bracht dit jaar een fenomenale dubbelaar uit op het even straffe Aguirre Records.

DJ NIXIE

Psychedelische parels voor de zwijnen. Geserveerd door Karolien Polenus, vaste waarde in de Brusselse underground scene als organisator en dj.

€7 via vooruit.be
KASK en Conservatorium / School of Arts Gent, KASKcinema, Vooruit, KASK mediakunst