nlen

12.11.17, 10:30, The Happy Bach Festival

Een hele zondag lang zet B'Rock samen met bevriende muzikanten Johann Sebastian Bach centraal. Deze keer geen passies, cantates of motetten, maar stuk voor stuk instrumentale pareltjes, waaronder de beroemde cellosuites en Goldberg variaties. Van onversneden tot verknipt. Van traditioneel tot gedurfd. Van barok tot eigentijds, vaak met een frisse twist! Of wat dacht je van een concert voor slechts 10 mensen in een speciale muziektent?

Kom genieten op dit onvergetelijk festival vol korte concerten in alle hoeæken van het Conservatorium in Gent. Tussendoor zijn er lekkere hapjes en foodtrucks. (Kinderen tot 16 jaar gratis!)

Benjamin Glorieux – cellosuites

(Torentje Conservatorium Gent)
De Belgische cellist Benjamin Glorieux voert alle cellosuites van Bach uit, gespreid over 6 intieme concertjes in de piepkleine torenkamer van het conservatorium. Er is slechts plaats voor 10 personen per concert. Geniet in exclusieve kring van Bachs muzikale magie tussen de historische torens van de Gentse skyline. Zo dicht bij de pure Bach kwam je nog nooit.

Karl Nyhlin – luitsuites

("Solo for You" tent op binnenkoer)
De Zweedse luitist Karl Nyhlin brengt in de "Solo for You" tent van kunstenaar Dré Wapenaar een selectie van Bachs luitsuites. Binnen het oeuvre van Bach nemen deze composities een bescheiden plaats in, toch worden ze tot de belangrijkste werken binnen het repertoire van de luit gerekend. Laat je meevoeren naar ongekende emotionele bestemmingen in een speciaal ontworpen tent.

Koen Plaetinck en Miyoune Kim – Goldberg variaties op marimba

(MIRY Concertzaal)
De Belgische percussionist Koen Plaetinck en de Koreaanse Miyoune Kim duiken in de wondere wereld van de Goldbergvariaties op marimba. De aria met dertig variaties biedt voor elk wat wils: flitsende virtuositeit afgewisseld met ingenieus contrapunt, verstilde momenten naast technische hoogstandjes. 8 stokken, 2 marimba's en Bach.

B'Rock XS – Preludes en fuga's van Bach tot Shostakovich

(MIRY Concertzaal)
Bachs 48 preludes en fuga's zijn muzikale monumenten barstend van inventiviteit en compositorisch vernuft. Na Bach hebben ontelbare componisten zich gewaagd aan eigentijdse versies, waaronder ook Felix Mendelssohn, Max Reger, Paul Hindemith en Dmitry Shostakovich. Deze Russische componist componeerde een cyclus van 24 preludes en fuga's ter ere van Bach, maar dan wel in een hoogstpersoonlijke taal: pittig, wrang en provocerend. Vijf muzikanten van B'Rock nemen je op sleeptouw.

BL!NDMAN – Bach op sax

(MIRY Concertzaal)
BL!NDMAN brengt een bijzondere uitvoering van de vier Choralpartiten van Bach. Dit zijn weinig bekende maar schitterende orgelwerken, waarvan Eric Sleichim een transcriptie voor saxofoonkwartet maakte. De ontrafeling van Bach's ingenieuze composities door vier saxofoons leidt tot verrassend ontwapende muziek. Met dit programma krijgt Bach een wereldlijke dimensie van puur genot en keren we terug tot de bron van alle muziek: de adem.

B'Rock & Lucie Horsch – Corelli gehackt

(MIRY Concertzaal)
Het Nederlandse blokfluitfenomeen Lucie Horsch, nog maar 17 jaar oud (!), is met haar aanstekelijke energie een gedroomde sparringpartner voor B'Rock. Samen duiken ze in het kleurrijke orkestrepertoire van de barok met muziek van Arcangelo Corelli, Georg Philip Telemann en Bach. Vele composities uit die tijd bestonden in verschillende versies of bleven onvolledig. Die processen van fragmentatie herkent de jonge componist Matt Wright ook in de hedendaagse elektronicawereld. Zijn bezwerende Corelli_Hack herinterpreteert Corelli's concerto grosso op. 6 nr. 4 door middel van live sampling en remixing. Barokmuziek vol vuur en passie in het hier en nu.

BAROKlounge

In de informele sfeer van onze gezellige baroklounge brengen studenten van het Conservatorium korte concerten waaruit hun liefde voor Bach blijkt. Van gitaar tot accordeon. Bach forever!

Tickets

  • festivalpas klein: €20 / €15 (reductie)
  • festivalpas groot: €30 / €25 (reductie) / gratis voor -16 en studenten KASK en Conservatorium
  • Slotconcert Corelli Gehackt: €20 / €15
  • De festivalpas is exclusief de concerten van Benjamin Glorieux en Karl Nyhlin. Aangezien deze concerten voor zeer beperkt publiek zijn, kunt u enkel ter plaatse reserveren en betalen (5 euro per concert).
  • Meer info en reserveren  
€15 - €30 / gratis voor -16, studenten KASK en Conservatorium
KASK & Conservatorium / School of Arts Gent met de steun van de Nationale Loterij, Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en Provincie Oost-Vlaanderen.