nlen

Van 23 tot 26 mei vonden twee internationale events plaats bij KASK & Conservatorium: de ARTEMIS Annual Network Meeting (AEC) en de eerste in-person EPASA-conferentie.

foto's, Jonathan Verschaeve

AEC - Empowering Artists as Makers in Society (AEC-ARTEMIS, 2022-2025) is een project dat wordt gefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Commissie, ter ondersteuning van Europese netwerken. Tijdens de meeting konden leden van de 7 werkgroepen elkaar ontmoeten, ervaringen met elkaar delen en de resultaten bespreken van dit project. Deelnemers konden ook genieten van een afsluitconcert van GAME (Ghent Advanced Music Ensemble) in MIRY concertzaal.

foto's, Alice Dooreman

De eerste conferentie van EPASA (European Performing Arts Students’ Association) was ook een succes. Deelnemende studenten uit de hele EU kwamen samen in de Paddenhoek om te leren, kennis te delen en contacten te leggen. Het thema van dit jaar was Resilient Horizons, waarbij onderwerpen als veerkracht, portfolio management, safe spaces en studentenvertegenwoordiging aan bod kwamen.