nlen

30.03.22 – 03.04.22, Courtisane festival 2022Van 30 maart tot en met 3 april 2022 vindt de 21ste editie van het Courtisane festival plaats in Gent. Dit festival voor audiovisuele kunsten zal doorgaan in Sphinx Cinema, Minard, KASKcinema en Paddenhoek.

De selectie bevat maar liefst 15 verschillende programma’s. Allen vormen ze een dialoog tussen recente en herontdekte films van kunstenaars en filmmakers die zich bewegen door het uitgestrekte terrein van het bewegend beeld. Daarnaast biedt het festival twee focusprogramma's op het werk van Ana Vaz enerzijds en Trevor Mathison anderzijds. Het programma Encontros is opgebouwd rond de gelijknamige film van  Pierre-Marie Goulet en toont werk van o.a. Pierre-Marie Goulet, António Reis & Margarida Cordeiro, Manoel de Oliveira en Sumiko Haneda.

Woensdag 30 maart opent het festival met de Belgische première van Kind Hearts, de film van KASK-alumni Gerard-Jan Claes en Olivia Rochette die op de voorbij Berlinale bekroond werd met de Grand Prix van de Generation14plus.