nlen

31.03.17 – 01.10.17, 10:00, Rechts / Averechts: Textiel tussen kunst en design

‘Rechts / Averechts’ markeert het tienjarig bestaan van de afstudeerrichting textielontwerp aan KASK / School of Arts. De open visie, eigen aan de opleiding, is de rode draad en confronteert werk van internationale kunstenaars met dat van alumni in een immersieve belevingstentoonstelling. Van 31 maart tot eind september 2017 wandel je niet alleen tussen, in en door de werken, maar kan je er ook aan voelen en op zitten.

Ontdek de inspirerende kunstwerken, ontwerpen en tekeningen van nationale en internationale namen zoals Polly Apfelbaum, Petra Blaisse, Louise Bourgeois, Ronan & Erwan Bouroullec, Chevalier-Masson, Berlinde De Bruyckere, Sonia Delaunay, Martine Geyselbrecht, Hella Jongerius, Christoph Hefti, Muller Van Severen, Bertjan Pot, Rosemarie Trockel, Rinus Van De Velde, Franz West en alumni van de textielopleiding.

Valerie Mannaerts, Kristof Van Gestel, Joel Gomez, Mavoeuvre en Henri Jacobs maken ook nieuw werk voor de tentoonstelling. Verwacht je aan werken die de grens tussen kunst en design overstijgen en waarbij het ontwerp, de ontwerpfase en het finale resultaat gelijkwaardig zijn.De tentoonstelling ‘Rechts / Averechts’ loopt van 31 maart tot 1 oktober 2017 in Design museum Gent.

Rechts / Averechts is een coproductie van Design museum Gent en KASK / School of Arts van de HoGent en wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap.
In samenwerking met S.M.A.K. en Manoeuvre.

Curator : Els Huygelen, docent textielontwerp KASK

€8 / €6 / €2 / gratis
Design museum Gent