nlen

08.12.22, 17:30, BOEKS 09: MMDC3, Angie Keefer & Julie Peeters

MMDC is een reeks publicaties die bibliotheken documenteert. De serie is geïnitieerd door Julie Peeters in 2015, en geeft de mogelijkheid aan een kunstenaar om een dialoog aan te gaan met een bijzondere bibliotheekcollectie. De publicatie kan gezien worden als een soort ‘gedrukt portret’ van de bibliotheek waarbij een 40tal pagina’s worden ingevuld met materiaal dat rechtstreeks uit de collectie komt. MMDC vormt een soort visuele identiteit, niet door middel van een logo, noch door de bibliotheek zelf af te beelden, maar door te laten zien hoe bepaalde mensen de bibliotheek gebruiken – als een ruimte, als een collectie – door welke boeken zij kiezen om mee te werken als zij door de schappen navigeren, en door wat er wordt geproduceerd door hun unieke selecties.

MMDC3: Angie Keefer is de derde publicatie in de reeks. De in New York en Brussel woonachtige kunstenares Angie Keefer werd in de lente van 2022 uitgenodigd om de inhoud van de Kunstenbibliotheek te verkennen. De door haar gekozen bronnen weerspiegelen haar belangstelling voor de gezamenlijke vernietiging van vrouwelijke iconografie, kennis en autoriteit tijdens de overgang van polytheïstische naar monotheïstische culturele dominantie, en de voortdurende sublimatie daarvan in hedendaagse architectuur, decor, mode, kostuums, poëzie en performance.

Welkom op donderdag om 17:30 in de Kunstenbibliotheek voor een presentatie van MMDC3 in samenwerking met BOEKS. Angie zal haar essay presenteren, de resultaten van een workshop met de tweedejaars studenten grafisch ontwerp worden getoond en een drankje geserveerd!

gratis