nlen

17.03.22, 17:00, Het Paviljoen: Opening Chapter II “The waiting room”

Het tweede hoofdstuk van Poetics of Hospitality gaat in op de verwachtingen, twijfels en hoop die gasten en gastheren ten opzichte van elkaar kunnen koesteren. Het observeren van dit hangende moment, vlak voordat de deur opengaat. Waar tot de ontmoeting plaatsvindt, de ander nog enkele seconden een mentale projectie is, een glimp van een onbekend terrein.

De groepstentoonstelling The Waiting Room brengt de kunstenaars Emma Cogné, Eline Harmse en Sina Hensel samen. Het project is gebaseerd op de historische context van de ruimte, die oorspronkelijk bedoeld was als wachtkamer voor zwangere vrouwen in de periode dat het gebouw waarin het huidige KASK Conservatorium & Kunstschool Gent is gehuisvest een stadsziekenhuis was, en waarvan de functie was om deze vrouwen af te zonderen van andere patiënten en hen zo te beschermen tegen elke vorm van infectie.

Door hun individuele interventies roepen de drie kunstenaars de vroegere figuur van deze wachtende lichamen op. En, op een zeer persoonlijke manier, brengt elk van hen een proces van herontdekking en herbevestiging van de ruimte op gang. In een voortdurende heen-en-weer tussen binnen en buiten ontvouwen hun installaties en sculpturen zich, ontmoeten elkaar, warmen op of kleden de ruimte aan en roepen tijdelijk ideale of geïdealiseerde omstandigheden van wachten op.

gratis