nlen

15.08.24 – 01.09.24, Charlotte Bracke, ACCES FOURWAYS!

ACCESS FOURWAYS! is een installatie die is voortgekomen uit richtingen, constructies, defecten en verdwenen delen.

Charlotte Bracke deed onderzoek naar de 'irrelevante' geschiedenis van de Bijlokesite - geschiedenis die niet gemakkelijk terug te vinden is in de archieven vanwege het ontbreken van een direct belang. Dit leidde tot een verkenning van het vluchtige ontstaan van een informele parkeerplaats in de jaren 90 als gevolg van een defecte slagboom.

Door het defect raken van een afbakenend element — de slagboom — onderging de site een tijdelijke transformatie van karakter. Wat voorheen een privéterrein met een openbare aard was, werd plotseling een publieke locatie. ACCESS FOURWAYS! richt zich op functionele aspecten en hoe deze gemakkelijk te manipuleren zijn. Het is een structuur die probeert het ongestructureerde te doorgronden: de ingangen, de paden, de barricades en de richtingen waarin we worden geleid.

Technische storingen, zoals een niet-sluitende slagboom, kunnen ervoor zorgen dat deze tuin verandert in een parkeerplaats en ons in bepaalde richtingen leidt.

Vandaag is ACCESS FOURWAYS! open. Charlotte nodigt jullie uit om ACCESS FOURWAYS! te betreden, te verkennen, te wachten en te observeren — alles is toegestaan. Laat je leiden door de structuur.

bijloke wonderland
KASK & Conservatorium presenteert tijdens Bijloke Wonderland muziek, theater, performance en beeldende kunst van studenten in de binnentuin, in een voormalige electriciteitscabine, in een historische tapijtenzaal van STAM en op de bühnes van LOD en International Opera Academy.
locatie
Bijloke Wonderland, Tuin
Godshuizenlaan 2
9000 Gent
openingsuren
do-zo, 10:00-21:00
ma-wo, gesloten
meer info