nlen

In 2015 besloten The Maarten Van Severen Foundation en de vakgroep design en vormgeving van KASK & Conservatorium (HOGENT) een leerstoel op te richten met als doel de relevantie en betekenis van het werk van Maarten Van Severen voor hedendaagse ontwerpers over te brengen. Elk jaar zal een vooraanstaand ontwerper, wiens werk verwantschap heeft met het werk van Maarten Van Severen, een lezing en een masterclass geven. Hij of zij zal reflecteren op de raakvlakken tussen hun werk en dat van Maarten van Severen en op de kwaliteiten van zijn werk in het licht van de huidige designcultuur. De eerste editie was in handen van Erwan Bouroullec.

In december 2016 gaf de Zwitserse ontwerper Alfredo Häberli twee lezingen en in dezelfde week verzorgde hij een driedaagse masterclass met 10 studenten van 5 verschillende kunstopleidingen. Na de masterclass bleven de deelnemende studenten beelden van hun proces uploaden op de MVSC-blog. Het resultaat is een fascinerende verzameling dingen, die we met trots presenteren als het tweede MVSC Cahier in Design museum Gent. Het bevat een transcriptie van Alfredo Häberli’s lezing en een visueel overzicht van de masterclass dat de vooruitgang van de studenten documenteert.

Design museum Gent is structureel partner van de Maarten Van Severen Leerstoel.

Samenwerkende scholen: KASK/School of Arts Gent , ENSAV - La Cambre, Design Academy Eindhoven , Aalto University, Universität der Künste Berlin.

Studenten die meewerken aan het boek en de tentoonstelling: Ruth De Jaeger, Janne Claes, Anse Heestermans, Mathilde Pequeur, Corneel De Corte, Ariane Relander, Jonathan Chan, Mette Kahlos, Stefan Traeger, Maximilian Löw .

details
100 pages, 11,2 x 17,7 cm, ills. colour + b&w, paperback
published by Art Paper Editions
2018, EN
ISBN 9789490800765
uitgever
19 euro