nlen

In 2015 besloten The Maarten Van Severen Foundation en het Departement Design van KASK & Conservatorium, HOGent een leerstoel op te richten met als doel de relevantie en betekenis van het werk van Maarten Van Severen voor hedendaagse ontwerpers over te brengen. Elk jaar zal een vooraanstaand ontwerper, wiens werk verwantschap heeft met het werk van Maarten Van Severen, een lezing en een masterclass geven. Hij of zij zal reflecteren op de raakvlakken tussen hun werk en dat van Maarten van Severen en op de kwaliteiten van zijn werk in het licht van de huidige designcultuur. De eerste edities waren in handen van Erwan Bouroullec en Alfredo Häberli.

In februari/maart 2018 gaf de Nederlandse ontwerper Aldo Bakker een lezing en een masterclass met 14 studenten van 6 verschillende scholen. Het resultaat is een fascinerende bestekcollectie, die we 6 maart met trots presenteren als derde MVSC Cahier in Miry Concertzaal in Gent. Het bevat een transcriptie van de lezing van Aldo Bakker, een interview met Bakker en een visueel overzicht van de masterclass dat de vooruitgang van de studenten documenteert.

Designmuseum Gent is structureel partner van de Maarten Van Severen Leerstoel. Samenwerkende scholen: KASK/School of Arts Gent, ENSAV - La Cambre, Design Academy Eindhoven, Aalto University, Universität der Künste Berlin, ECAL.

Studenten die meewerken aan het boek en de tentoonstelling: Aleksandr Pukki, Berenice De Salvatore, Cecilie Kretzschmar, Céverine Girard, Clémentine Schmidt, Heike Dobbelaere, Johannes Breuer, Jonas Althaus, Kasia Kucharska, Saara Kantele, Samuel Dong-Dju Von Düffel, Stan D’haene, Tanya Varbanova en Valentine Martin.

details
112 pages, 11,2 x 17,7 cm, ills colour, paperback
published by Art Paper Editions
2019, EN
ISBN 9789493146075
uitgever
19 euro