nlen

In 2015 besloten The Maarten Van Severen Foundation en de vakgroep design en vormgeving van KASK & Conservatorium een leerstoel op te richten met als doel de relevantie en betekenis van het werk van Maarten Van Severen voor hedendaagse ontwerpers over te brengen. Een vooraanstaand ontwerper, wiens werk verwantschap heeft met het werk van Maarten Van Severen, geeft een lezing en een masterclass. Daarin zal die reflecteren op de raakvlakken tussen hun werk en dat van Maarten van Severen en op de kwaliteiten van zijn werk in het licht van de huidige designcultuur. De eerste edities waren in handen van Erwan Bouroullec, Alfredo Häberli en Aldo Bakker.

Francesca Torzo was de leerstoelhouder voor editie 2019. Ze gaf een openbare lezing en een workshop voor studenten, waarvan de resultaten te zien zijn in het vierde MVS Cahier. Francesca Torzo (1975) is een Italiaanse architect-maker; een architect die creëert op een zintuiglijke manier. Ze studeerde architectuur in Delft, Barcelona, Mendrisio en Venetië [IUAV]. Ze werkte voor architect Peter Zumthor en Bosshard Vaquerarchitekten, Zürich. In 2008 begon ze haar eigen architectenbureau in Genua. Ze ontwierp en bouwde - om een Belgisch project te noemen - de recente uitbreiding en renovatie van Z33 in Hasselt.

Designmuseum Gent is structureel partner van de Maarten Van Severen Leerstoel. Samenwerkende scholen: KASK & Conservatorium Gent, ENSAV - La Cambre, Design Academy Eindhoven, Aalto University, Universität der Künste Berlin, ECAL.

details
164 pages, 11,2 x 17,7 cm, ills. colour, paperback
published by Art Paper Editions
2020, EN
ISBN 9789493146440
uitgever
19 euro