nlen

21.12.22, 22:30, Batman & Robin, Joel Schumacher

Holy nipple, Batman! KASKcinema programmeert Joel Schumachers spandex spektakelopera Batman & Robin, en dat op 35mm. Vergeet de treurige sfeer en trillende onderlip van Christopher Nolan en Matt Reeves hun Batman-adaptaties. Reis terug naar een tijd waar ieders favoriete puntorige billionaire nog werkte als potsierlijke pin-up en respect aan het bronmateriaal slechts een boze droom was. Dronken op succes en zonder studio supervisie maakte Schumacher van Gotham City zijn kleurrijke tuin der lusten waar actie, kolder en kinks elkaar kruisbestuiven. Een kwarteeuw later blijft Batman & Robin bij als een filmisch excess waar de hedendaagse, door algoritme bestuurde superheld-industrie enkel van kan dromen.

CRINGE mee met George Clooney’s carrièrecrisis terwijl hij achter 40 kilo zweterig rubber langzaam de wil om te leven verliest. Als meest bronstige Batman ooit op beeld gebracht gaat hij uitgerust met puntige tepels en glimmende Bat-VISA de strijd aan tegen een duo onschuldige klimaatactivisten.

VOEL de sfeer afkoelen wanneer Arnold Schwarzenegger Gotham probeert te veroveren met slecht geschreven woordgrapjes. In ijsbeerpantoffels en onder een medisch onverantwoorde laag van glitterschmink vertolkt hij de obsceen gespierde wetenschapper Mr. Freeze.

BEEF voor de hoeveelheid breinprotjes die Schumacher in een blockbuster-productie wist te proppen. Schaatsende schurken, romantische rivaliteiten en een hoeveelheid plastieken planten die menig hipster koffiezaak overtreft, zijn slechts het topje van de ijsberg.

Deze film wordt ingeleid door programmator Lennart Soberon.

€6 (standaard) / €4 (reductie)