nlen

24.01.18, 20:30, Body Stuff: Love Sucks Double Bill

Pionier van de sexploitation is Jesús 'Jess' Franco. De cultregisseur, een van de meest productieve cineasten uit de Spaanse filmgeschiedenis, maakte tijdens zijn carrière meer dan 200 films. Low budget, horror, exploitation en porno waren vaste ingrediënten. Het Gentse horrorcollectief Kuru groef, zocht, vond en presenteert twee unieke Franco-films.

20:30 Vampyros Lesbos (Jesús Franco, 1971, 89’)

Vampyros Lesbos, een 'vrije' interpretatie van Bram Stokers Dracula, wordt beschouwd als een magnum opus uit Franco's gigantische oeuvre. De jonge Amerikaanse advocate Linda Westinghouse heeft een wederkerende droom waarin een mysterieuze vrouwelijke vampier met haar de liefde bedrijft en haar bloed drinkt. Een zaak brengt haar naar een klein eiland aan de Turkse kust waar al haar dromen werkelijkheid worden...

22:30 Succubus (Jesús Franco, 1967, 84’)

Surrealisme en erotiek vermengen zich in de jaren '60 in een nachtclub waarin SM-meesteres Lorna het voor het zeggen heeft. Met het hoogste budget van zijn carrière creëert Franco een fantasiewereld waarin Lorna met de grens tussen seks en dood speelt en haar lichaam in de strijd gooit om nietsvermoedende mannen - letterlijk - mee te sleuren naar de hel.
Fritz Lang zag de film op het filmfestival in Berlijn en liet zich ontvallen dat het de beste erotische film was die hij ooit zag. De vraag is natuurlijk: hoeveel erotische films heeft Fritz Lang in zijn leven gezien?

€ 1,66666666666667